persbericht, seizoen 9

Zondagmiddagcafé Spraakvermaak gaat weer open

25-09-2015

Zondagmiddag 11 oktober trapt Spraakvermaak af voor een nieuw seizoen. Zoals gebruikelijk is de opzet en organisatie als vanouds en zijn er ook weer enkele inhoudelijke veranderingen in het programma. De redactie is versterkt met twee jeugdige Madenaren, Tim Simons en Arjen van Drunen. Tim en Arjen gaan een nieuw onderdeel van het programma verzorgen: ‘Talent & Co’.

Tim Simons Arjen van Drunen

Talent.

In ‘Talent & Co’ richten Tim en Arjen zich op talentvolle gasten en ondervragen ze ook op het podium. Bijzonder is verder dat de gast een andere gast meebrengt die Tim en Arjen (en ook de rest van de redactie) pas op het podium leren kennen. We laten ons dus gewoon verrassen. Jasper Bruijns uit Oosterhout mag in deze nieuwe rubriek het spits afbijten. Jasper studeerde vorig jaar af als talentvol filmer op Academie Sint Joost in Breda. Hij won al internationale prijzen voor korte films.

Schetsboek. 

Om ruimte te maken in het programma verdwijnt de quiz. De redactie heeft verder een goed voornemen gemaakt: we sluiten elke editie rond 17.00 uur af met het Spraakvermaakslotlied van Mix. Angelina§chetsboek is de nieuwe naam van de gefilmde rubriek. Angelina gaat dit seizoen op bezoek bij bedrijven in de gemeente. Ze start bij van installatiebedrijf Van Alphen & Roest in Hooge Zwaluwe. Riebert Verheugen van Omroep Drimmelen is als gastpresentator de steun en toeverlaat van Dik van Beest.  De column is deze keer van pastor Ad van Kuyck. Twee jeugdige Terheijdenaren verzorgen het muzikale deel: Susan Steevens en Paul Tax. Paul studeert aan het Rotterdams conservatorium, Susan won tijdens het Jazzfestival Breda de Jazz at the Castle Prijs. Ze worden begeleid door pianist Stefan Snapper.

China.

Bettine Vriesekoop komt op 11 oktober ook naar Terheijden. Ze is de beste tafeltennisser in de Nederlandse geschiedenis: tweemaal Europees kampioen enkelspel, 1 keer in het dubbel en won 2 keer de Europese top 12. Tijdens haar sportcarrière raakte ze steeds meer geïnteresseerd in China, het Mekka van de tafeltennissport. Bettine ging Sinologie studeren en na afronding van haar studie werd  ze correspondent in China voor het NRC Handelsblad. Ze schreef verschillende boeken, zoals ‘Heimwee naar Peking’ en ‘Duizend dagen in China’. Dit jaar verscheen van haar ‘Dochters van Mulan’.

Volleybal.

Fotogast Anton van Dongen is al zo’n 40 jaar betrokken bij het volleybal in Made, waarvan de laatste 15 jaar als voorzitter van Jola/Olympus. Ook in het St. Nicolaascomité Made is hij al vele jaren actief. Café ’t Hof van Holland, in het hartje van Made, was zijn ouderlijk nest en Anton heeft ook in het familiebedrijf lange tijd zijn steentje bijgedragen. De redactie heeft Anton met een probleem opgezadeld: hij mag maar 10 foto’s laten zien en dus is hij nog aan het selecteren welke foto’s hij op 11 oktober meeneemt.

Zondag 11 oktober: Spraakvermaak aflevering 51, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Bij binnenkomst zijn nog seizoenkaarten (€ 15) te koop. Om 15.00 uur opent burgemeester Gert de Kok het 9e seizoen, waarna presentator Dik van Beest de microfoon overneemt. Na afloop ontvangen seizoenkaarthouders een gratis exemplaar van het Spraakvermaak Jubileumboek (1 per gezin). Het Jubileumboek is ook te koop voor slechts € 5.