algemeen

Zondag 9 oktober: Keur aan gasten bij Spraakvermaak.

23-09-2016

Spraakvermaak opent op 9 oktober het nieuwe seizoen weer met een keur aan gasten: advocate Inez Weski, journaliste Marga van Praag (voormalig presentatrice van het Jeugdjournaal en het NOS-Journaal), Hille van der Kaa, sinds vorig jaar hoofdredacteur van BN De Stem, Mohammed Bouyaouzan en burgemeester Gert de Kok.

Iron lady.

Collega’s roemen de dossierkennis van Inez Weski, haar werklust en pitbullmentaliteit: ‘Ze is een iron lady, maar fijngepolijst’, ‘heel gedreven, petje af’ en ‘ze is een geduchte tegenstander voor het Openbaar Ministerie’. Inez Weski is ook de advocaat van de omstreden Surinaamse president Desi Bouterse. In 2012 werd Weski door de JOVD uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar. Ze kreeg de prijs voor haar ‘broodnodige strijd tegen het verval van de rechtsstaat’. Inez Weski is sinds december 2011 ook juryvoorzitter van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Haar welbespraaktheid kan nog een aardige confrontatie opleveren met presentator Dik van Beest en gastpresentator Marja Klein Obbink.

 

Journaal.

Marga van Praag is journaliste en voormalig presentatrice. Na haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie ging ze voor de VARA werken. In 1981 stapte ze over naar het Jeugdjournaal als verslaggeefster en presentatrice. In 1992 werd ze presentatrice van het NOS-Journaal waar ze tot 2008 werkte. Samen met Ad van Liempt schreef zij Jaap en Max: het verhaal van de broers Van Praag, een dubbelbiografie over haar vader en oom.

 

Hille van der Kaa komt naar Spraakvemaak

foto Robert van den Berge/Het Fotoburo

BN De Stem.

Arjen van Drunen neemt deze keer de rubriek ‘Talent & Zo’ voor zijn rekening, zijn maatje Tim Simons zit in Amerika om de campagnes voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te volgen. Arjen ontvangt Hille van der Kaa, sinds vorig jaar hoofdredacteur van BN De Stem. Bij de start noemde ze haar nieuwe functie een baan waar ze al jaren van droomde. ’Deze droom is versterkt in de afgelopen jaren, waarin ik werkte als journalist, manager, wetenschapper en docent. Altijd met een doel voor ogen: de journalistiek verder brengen.’ Nog meer BN De Stem: gastpresentator Marja Klein Obbink werkt als verslaggever bij de krant.

 

Mohammed Bouyaouzan komt naar SpraakvemaakIn Beeld.

Mohammed Bouyaouzan is de eerste gast in de nieuwe rubriek In Beeld. Geboren in Fez (Marokko), kwam hij als kleuter naar Nederland en groeide op in Rotterdam. Zijn vader was imam van een van de grootste moskeeën in Nederland en wilde dat zijn zoon ook imam zou worden. Mohammed maakte echter een andere keuze, pakte op een dag de trein naar Breda en woont nu al 27 jaar in de Baroniestad. Hij werkt bij GGz Breburg. Naast zijn baan is hij als vrijwilliger lid van de ledenraad van Amnesty internationaal en gids en voorlichter van de Moskee Arrahman in Breda.

 

Belastingquiz.

In Wagenberg zijn Piet Simons en Ad de Jong bekende namen. Allebei werken ze bij de Belastingdienst in Breda en samen spelen ze de Belastingquiz. Mirjam Schrauwen ging de hort op, belandde bij de jachthaven van Drimmelen en vroeg een aantal watersporters wat de charme is van de Drimmelse haven.

Let op, we starten het programma vanaf nu steeds om 14.30 uur, de zaal is ook een uur eerder open: om 13.30 uur. Burgemeester Gert de Kok heeft er een goede gewoonte van gemaakt om elk jaar het nieuwe Spraakvermaakseizoen te openen. Gert de Kok heeft op 9 oktober ook nog een andere rol: die van columnist. Rond 16.30 uur sluit Mix het programma af het immer actuele Spraakvermaaklied.

Zondag 9 oktober: Spraakvermaak aflevering 57, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Aanvang 14.30 uur, zaal open om 13.30 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren