algemeen

Zondag 9 okt.: Vrouwen in de media staan centraal bij Spraakvermaak.

30-09-2016

Advocate Inez Weski  duikt regelmatig op in de media, Marga van Praag was jarenlang presentatrice van het Jeugdjournaal en het NOS-Journaal en vorig jaar werd Hille van der Kaa de nieuwe hoofdredacteur van BN De Stem. Marja Klein Obbink is verslaggeefster bij dezelfde krant en ze is op 9 oktober als gastpresentator de steun en toeverlaat van Dik van Beest. Mirjam Schrauwen ging de hort op, d.w.z. ze is gaan filmen bij de jachthaven in Drimmelen.

Handelsmerk.

Haar zwart omlijnde ogen zijn haar handelsmerk, net als de enorme gouden ringen aan haar vingers: een slang, een adelaar en een doodshoofd. Inez Weski draagt ze, omdat ze die gewoon mooi vindt.  Ze studeerde rechten en ging na haar beëdiging als advocaat werken bij Weski Heinrici Advocaten in Rotterdam. Vanaf het begin legde ze zich toe op strafzaken en sindsdien hoort ze bij de top van de strafrechtadvocaten. Door collega’s wordt ze geroemd om haar dossierkennis en ze is ook de advocaat van de omstreden Surinaamse president Desi Bouterse. Regelmatig duikt ze op in de media (Pauw!) om haar opinie te geven over zaken rond het strafrecht en door haar ervaren misstanden bij het Openbaar Ministerie en de politie.

Familie van Praag.

Marga van Praag is journaliste en voormalig presentatrice van o.a. het Jeugdjournaal en het NOS-Journaal. Ze is de dochter van de zanger Max van Praag, haar jongere broer is presentator Chiel van Praag. Voormalig Ajax-voorzitter Jaap van Praag was haar oom en zijn zoon Michael van Praag (voorzitter KNVB) dus haar neef. Samen met Ad van Liempt schreef zij Jaap en Max: het verhaal van de broers Van Praag, een dubbelbiografie over haar vader en oom.

 

 

Papieren kranten.

Hille van der Kaa

foto Robert van den Berge/Het Fotoburo

Arjen van Drunen neemt deze keer de rubriek ‘Talent & Zo’ voor zijn rekening, zijn maatje Tim Simons zit in Amerika om de campagnes voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te volgen. Arjen ontvangt Hille van der Kaa, sinds vorig jaar hoofdredacteur van BN De Stem. Eerder was ze actief als marketing manager en chef online bij VNU Media. Tegen de stroom in gaat het met de landelijke kwaliteitskranten (Volkskrant, Trouw en NRC) relatief goed. Hoe gaat het met BN De Stem en welke toekomst ziet ze voor papieren kranten? En de wijziging die BN De Stem vorig jaar doorvoerde -meer landelijk nieuws, minder regionaal- wat vinden de lezers daarvan?

 

Mohammed Bouyaouzan komt naar SpraakvemaakIn Beeld.

Mohammed Bouyaouzan is de eerste gast in de nieuwe rubriek In Beeld. Geboren in Fez (Marokko), kwam hij als kleuter naar Nederland en groeide op in Rotterdam. Zijn vader was imam van een van de grootste moskeeën in Nederland en wilde dat zijn zoon ook imam zou worden. Mohammed maakte echter een andere keuze, pakte op een dag de trein naar Breda en woont nu al 27 jaar met veel plezier in de Baroniestad. Hij werkt bij GGz Breburg. Naast zijn baan is hij als vrijwilliger lid van de ledenraad van Amnesty internationaal en gids en voorlichter van de Moskee Arrahman in Breda.

 

 

 

Belastingquiz.

Cor Vissers

foto: Tien Mureau

In Wagenberg zijn Piet Simons en Ad de Jong bekende namen. Allebei werken ze bij de Belastingdienst in Breda en samen spelen ze de Belastingquiz. Mirjam Schrauwen ging de hort op en samen met Petra Kimmel en Theo den Exter maakte ze een portret van de mensen in de jachthaven van Drimmelen.
Cor Vissers (van Mix) verzorgt de muzikale onderdelen.

 

Let op, we starten het programma vanaf nu steeds om 14.30 uur, de zaal is ook een uur eerder open: om 13.30 uur. Burgemeester Gert de Kok heeft er een goede gewoonte van gemaakt om elk jaar het Spraakvermaakseizoen te openen. Gert de Kok heeft op 9 oktober ook nog een andere rol: die van columnist. Rond 16.30 uur sluit Mix het programma af met het immer actuele Spraakvermaaklied.

Zondag 9 oktober: Spraakvermaak aflevering 57, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Aanvang 14.30 uur, zaal open om 13.30 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren