persbericht, seizoen 8

Zondag 9 november: Diederik Samsom bij Spraakvermaak

02-11-2014

Het zijn turbulente tijden voor de PvdA.  De partijstandpunten zijn niet voldoende zichtbaar in het kabinetsbeleid, slechte  scores  in de opiniepeilingen en enige onrust in de Tweede Kamerfractie.  Daar staat tegenover dat vorige maand -bij het jaarlijkse rapportcijfer van de Volkskrant- vier PvdA-ministers hoog scoorden: Frans Timmermans, Jeroen Dijsselbloem, Lodewijk Asscher en Lilianne Ploumen. Bij coalitiepartner VVD  was een hoge beoordeling alleen weggelegd voor premier Mark Rutte.  Martin Sommer noemde een paar weken geleden in dezelfde Volkskrant Diederik Samson de enige echte pijler onder het huidige kabinet. Goede beoordelingen en toch niet in de smaak vallen bij de kiezers, hoe kan dat? Politiek leider Diederik Samsom nam de uitnodiging aan om deze vraag te beantwoorden en om het PvdA-verhaal bij Spraakvermaak te vertellen.

Goud
Na zijn legendarische commentaar van Epke Zonderlands Olympische finale werd de stem van Hans van Zetten in één klap wereldberoemd in Nederland. ‘Hij staat! ‘Hij staat!’, we horen het hem nu nog zeggen. Epke kreeg in Londen de gouden plak omgehangen, later dat jaar was er voor van Zetten ook goud: zijn commentaar werd bekroond met de Gouden Microfoon voor het beste live TV-verslag in 2012. Een paar weken geleden werd Epke in het Chinese Nanning  opnieuw wereldkampioen Rekstok en Hans van Zettens commentaar zorgde ook toen weer voor kippenvel ‘Hij vliiiéégt! Epke Zonderland’. Van Zetten loopt al heel wat jaartjes mee: vanaf 1986 is hij voor NOS Studio Sport commentator bij turnen, ritmische gymnastiek en kunstrijden op de schaats. Zondag zit de man ‘achter de stem’ aan de Spraakvermaaktafel.

Aan deze tafel treft Hans van Zetten behalve Dik van Beest ook gastpresentator José van Bakel. De Madese heeft wel wat met turnen. Ze was in haar tienerjaren o.a. Nederlands kampioene bij de adspiranten en junioren en deed mee met de Nederlandse damesploeg aan interlandwedstrijden. Het turnen heeft ze vaarwel gezegd (José werkt op basisschool het Schrijverke in Geertruidenberg), de belangstelling voor turnen is gebleven. We spelen deze keer de schoonheidsspecialisten-quiz met Angela Otjens (Huidverzorging Angela Otjens) en Miriam Duijvestijn (Mira Mi Beauty & Well-Being). Zanger Collin (van Mook) uit Made verzorgt het muzikale deel van het programma.

Collin (foto: website Collin)

Collin (foto: website Collin)

Record
Fotogast Jan van Maasakkers is zondag terug in Terheijden, de plaats waar 40 jaar geleden zijn  burgemeestersloopbaan begon. Hij was toen de jongste burgemeester van Nederland.  In 1989 volgde zijn benoeming in Gemert, na de gemeentelijke herindeling in Gemert-Bakel. In 2010 ging hij met pensioen en vestigde daarmee een ander record:  Jan van Maasakkers is tot op heden de langst zittende burgemeester in Nederland. Als fotogast kijkt hij o.a. terug op zijn Terheijdense  periode en op het bijzondere ambt van burgemeester.

Paarden
Angelina Schets en Anton Fens gingen voor de rubriek Staartvermaak op zoek naar paarden. Die vonden ze in trainingscentrum De Bascule in Lage Zwaluwe, waar zowel de fysieke als de mentale aspecten van de paardensport aan bod komen. Trainster/eigenaresse Joke Schotel geeft tekst en uitleg. Cabaretier Theo van Duren moest in februari op het laatste moment verstek laten gaan, a.s. zondag komt hij zijn afspraak alsnog na en deelt hij met de zaal zijn passie voor natuur en milieu, roken en drinken enz.

Zondag 9 november: Spraakvermaak aflevering 46, Café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.  Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Om 15.00 uur klinkt de openingstune en  vanaf dat moment is het woord aan presentator Dik van Beest. Rond 17.00 uur sluit Mix het programma af met het actuele Spraakvermaakslotlied.

Angela Otjens Collin Diederik Samsom Hans van Zetten Jan van Maasakkers Joke Schotel Miriam Duijvestijn Theo van Duren