algemeen

Zondag 9 januari: Spraakvermaak online met Paul Depla, Ab Osterhaus, Thijs Verhees, Eva de Schipper en Andy Marcelissen.

27-12-2021

Spraakvermaak draait door! Ook in 2022 blijven we in De Gouden Leeuw in Terheijden online-afleveringen maken en zodra we weer bezoekers mogen ontvangen, maken we dat meteen bekend. Op 9 januari ontvangen we o.a. Bredase burgemeester Paul Depla, viroloog Ab Osterhaus, Thijs Verhees van de Voedselbank Breda en ton-proater Andy Marcelissen. In deze koude wintermaand brengen we ‘warme’ muziek uit Andalusië. Net zoals in december start het programma al om 13.30 uur!

 

Bevlogen en onderhoudend.

Paul Depla was bij Spraakvermaak al eens eerder gast aan tafel. Samengevat was zijn bijdrage toen: bevlogen en onderhoudend. Presentator Dik van Beest praat deze keer met Depla o.a. over zijn recente uitspraken in BN De Stem: Het verschuiven van carnaval naar de zomer. Het niet meer spelen van competitievoetbal in de wintermaanden. Kortere zomervakanties en langere wintervakanties.

Viroloog en infectiedeskundige.

Sinds corona is Ab Osterhaus niet meer weg te denken uit de praatprogramma’s. Osterhaus is viroloog en infectiedeskundige. Hij liet zich nogal eens kritisch uit over de maatregelen die het kabinet nam om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wat is de actuele stand van zaken en hoe gaan we in de toekomst (corona blijft onder ons) met dit virus om?

Voedselbank Breda.

Thijs Verhees is coördinator bedrijfsvoering van de Voedselbank Breda. Met ruim 100 onbetaalde collega’s verzorgt hij wekelijks goed en gezond voedsel voor meer dan 1300 mensen in Breda. Hiermee bereikt de Voedselbank, naast het ondersteunen van de armste gezinnen, dat goed voedsel niet nodeloos wordt vernietigd. De Voedselbank is als particulier initiatief sterk afhankelijk van donaties, waarmee de huur, gas, water, licht en de kosten van vervoer betaald worden.

Flamenco.

Estelle Groeneveld uit Terheijden zingt flamenco, samen met Conchita Barbé Vicuña. Mario de Nijs is met zijn flamencogitaar hun begeleider. Het trio maakt deel uit van Flamencura en op 9 januari maken ze een muzikale reis door Andalusië met een flinke portie Spaans temperament. Andy Marcelissen, tonproater, theatermaker en schrijver van larie-gedichten, is die middag columnist.

EHBO-quiz.

Lia van Meel uit Made (voormalige “Beste Juin”) en Toin Krijnen uit Terheijden spelen de EHBO-quiz. Angelina Schets zit als gastpresentator naast Dik van Beest. Het kunstwerk van de maand is van textielkunstenares Christel Sins-Camp uit Wagenberg (foto onder). Mirjam Schrauwen ging naar Volendam, kreeg advies van Kees Tol en is nu op weg naar Hilversum?

Livestream.

Zondagmiddag 9 januari kunt u thuis via de livestream het programma volgen. Seizoenkaarthouders krijgen op woensdag 5 januari per email een unieke code om in te loggen. Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop ook een code aanschaffen (€ 5,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en krijgen daarna automatisch een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Inloggen is al mogelijk vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur opent presentator Dik van Beest, Mix sluit rond 15.45 uur af met het actuele Spraakvermaak-slotlied.