algemeen

Zondag 9 febr.: Antoine Bodar, Joris Thijssen en Marian Witte bij Spraakvermaak.

24-01-2020

Voor de redactie van Spraakvermaak is het elke keer weer een uitdaging om uiteenlopende gasten uit te nodigen en een boeiend en afwisselend programma samen te stellen. In editie 79 denken we daar weer in geslaagd te zijn. Zondag 9 febr. komen o.a. Antoine Bodar, Joris Thijssen, Marian Witte en de jeugdige violist Xander Wassenaar naar Terheijden.

 

Vaagheid en politieke correctheid.

Als je op de website van Antoine Bodar klikt, lees je deze tekst: ”Antoine Bodar is priester en hoogleraar, schrijver van boeken over cultuur en christendom en programmamaker bij radio en televisie. Vaagheid en politieke correctheid liggen hem niet, evenmin halfzachtheid. Hij houdt van helderheid in elke gedachtewisseling en schroomt niet zaken bij de naam te noemen, tegen de luim van de dag en de waan van de week in.” Verder zoeken overbodig, de startpagina van de site biedt voldoende aanknopingspunten voor een boeiend gesprek

Spraakmakende acties.

Greenpeace kennen we van spraakmakende acties om milieu misstanden aan de kaak te stellen. Toch heeft de organisatie haar koers gewijzigd. Steeds vaker praat Greenpeace mee bij cruciale onderhandelingen over het milieu. Directeur Joris Thijssen zit zondag aan tafel en vertelt over de nieuwe koers. Hij ziet 2 grote problemen in het ontwerp klimaatakkoord: de kostenverdeling tussen industrie en burgers en de opslag van CO2 onder de grond. Thijssen: ‘We hebben liever echt duurzame technologie’. Presentator Dik van Beest en gastpresentator Dieuwke Simonis-Stellinga (van restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe, foto onder) willen van Joris Thijssen weten wat er de komende jaren allemaal op ons afkomt.

Goede gewoonte.

We vervolgen een goede gewoonte om incidenteel een burgemeester van een buurgemeente uit te nodigen. Marian Witte, vorig jaar oktober geïnstalleerd in Geertruidenberg, komt kennismaken met Spraakvermaak. Eerder werkte ze in de ouderenzorg, was programmamanager bij de gemeente Tilburg en raadslid en wethouder in Oosterhout. Marian Witte is geen lid van een landelijke politieke partij.

Veelbelovende violist.

Xander Wassenaar, de jeugdige en veelbelovende violist uit Wagenberg, zorgt voor muzikale afwisseling tussen de gesprekken. Xander maakte vorig jaar met het Jeugdorkest Nederland een tournee door Tsjechië, speelde in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en op de 2e zondag van februari staat ie op het podium van Ons Thuis. Mirjam Schrauwen trok de stoute schoenen aan en ging (met Petra Kimmel en Wim Smetsers) naar Curio (voorheen Prinsentuin) in Breda om een training van politiehonden te filmen. Dat liep niet helemaal zoals ze vooraf gedacht had. Gerard Oostveen (foto onder), pastoraal medewerker van de Vijf Heiligen Parochie, is deze keer columnist. En we spelen de postbodequiz met Hanneke van Hooijdonk en Francet Gosens.

 

Nieuwe seizoenkaarten 2020-2021.

In deze editie en ook op 8 maart verkopen Thecla den Exter en Jopie van Oosterhout bij de ingang nieuwe seizoenkaarten 2020-2021. De prijs is nog altijd € 17,50 en daarmee kunt u van oktober t/m maart 6 keer naar Ons Thuis voor een aangename zondagmiddag. Ook de prijs van een los kaartje blijft hetzelfde: € 3,50. Bestellen kan vanaf 1 februari op deze site. Klik op de startpagina rechts bovenaan op de afbeelding van de seizoenkaart en de route naar een nieuwe kaart wordt automatisch in gang gezet. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuis bezorgd.

Praktische informatie.

Zondag 9 februari: Spraakvermaak aflevering 79, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Om 13.30 uur gaat de deur open, om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest het programma. Mix sluit rond 16.45 uur af met het actuele Spraakvermaakslotlied.