algemeen

Zondag 8 oktober: Start nieuw seizoen Spraakvermaak.

22-09-2023

De deuren van De Gouden Leeuw gaan weer open voor een nieuw seizoen Spraakvermaak. We zijn toe aan editie 99 en vanaf nu is de presentatie in handen van Henk van Ingen en Walter van de Calseyde. De opvolgers van Dik van Beest leggen ook -samen met de redactie- de podiumgasten vast. Op 8 oktober staan op de gastenlijst staan o.a. minister Conny Helder, Han Bouwmeester, hoogleraar militair-operationele wetenschappen en voetbaljournalist Sjoerd Mossou.

Zorg en Sport.

Demissionair minister Conny Helder (VVD) is minister voor Langdurige Zorg en Sport (foto Arenda Oomen). Eerder was ze bestuursvoorzitter van Stichting Gezondheidscentra Eindhoven en bestuurder van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Minister Helder tegen ouderen: “Terwijl Nederland snel vergrijst, zijn we voor de ouderenzorg echt steeds meer op onszelf aangewezen. We hebben niet de mogelijkheid om de zorg op dezelfde manier te blijven gevenHoe ziet ze concreet de toekomt van de ouderenzorg?

 

KMA Breda.

Han Bouwmeester is hoogleraar militair-operationele wetenschappen bij de Nederlandse Defensie Academie. Daaronder vallen de KMA in Breda en het KIM in Den Helder. Bouwmeester (foto KMA) werd sinds de oorlog in Oekraïne een bekend gezicht op TV. In verschillende praatprogramma’s geeft hij regelmatig duiding aan het militaire optreden van zowel Rusland als Oekraïne en op de wapenleveranties die westerse landen aan Oekraïne leveren. In april liet hij optekenen: “Vrede in Nederland is niet vanzelfsprekend”, een uitspraak die vraagt om een nadere toelichting.

 

Sportjournalist van het jaar.

Op TV, in kranten of in podcasts, Bredanaar Sjoerd Mossou (foto Pim Ras) is al jaren een van de toonaangevende voetbaljournalisten. Vorig jaar werd hij gekozen als sportjournalist van het jaar. Mossou is nog lang niet klaar in het voetbal: ‘Het vluchtige, het snelle, ik geniet elke dag van m’n werk’. En verder is NAC een rode draad in Mossou’s leven. Hij schreef ruim tien jaar geleden het boek Avondje NAC en heeft al vele jaren een seizoenkaart. “Ik ben bij NAC een betrokken supporter. Geen journalist.”

Uitdaging.

De uitdaging van Mirjam” is dit seizoen de titel die Mirjam Schrauwen haar rubriek meegeeft. Ondanks verwoede pogingen, wil ze vooraf niet prijsgeven waar ze naar toe gaat en wat ze zoal gaat doen. Ad en Edwin Lievens (vader en zoon) nemen al een voorschot op de 100e aflevering: samen spelen ze de ‘Bijna 100’-quiz. Arie de Hoop uit Wagenberg zet een bijzonder kunstwerk op het podium en Collin van Mook en Wendy Woop uit Made zorgen voor de muzikale onderdelen. TJA sluit zoals altijd het programma af met een vocale terugblik.

 

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN)

14.30 uur: Burgemeester Boy Scholtze opent seizoen 17 en is ook columnist.

 

Spraakvermaak ook live te volgen via Omroep Drimmelen.

Thuis, op het werk, in de kroeg, in China, Costa Rica of waar dan ook: vanaf 8 oktober is elke aflevering ook te volgen via Omroep Drimmelen. Prioriteit blijft nog steeds: gewoon erbij zijn in De Gouden Leeuw. Is dat (om wat voor reden dan ook) niet mogelijk, dan is kijken via Omroep Drimmelen een mooi alternatief.

Binnen de gemeente Drimmelen is elke aflevering op TV te volgen via:

-Ziggo, kanaal 42

-KPN, kanaal 1476

-Delta en Caiway, kanaal 12,

Online: www.omroepdrimmelen.nl/online

Omroep Drimmelen start al vanaf 14.00 uur met de uitzending.