algemeen

Zondag 8 nov.: Anita Witzier, Frits Barend en Arjo Kraak bij Spraakvermaak.

21-10-2020

”Als het publiek niet naar Spraakvermaak komt, dan komt de talkshow wel naar het publiek”, schreef Joost Klaverdijk op 12 okt. in BN De Stem. Zo is het maar net en zo lang de corona-maatregelen gelden, blijven we voorlopig online afleveringen maken. Op zondag 8 nov. ontvangen we o.a. Anita Witzier, sportjournalist Frits Barend, Arjo Kraak van Omroep Brabant, Andries Hofman van ASML en Saskia van Dun, directievoorzitter Rabobank Amerstreek.

Nieuwe Boeren.

Bekend TV-gezicht Anita Witzier presenteerde de afgelopen weken ‘Anita wordt Opgenomen’. Het programma liet zien wat zich zoal afspeelt in de ouderenzorg. Op 2 nov. (Allerzielen) presenteerde ze het jaarlijks terugkerende programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’. In januari gooit Anita het over een andere boeg: ze presenteert dan ‘Nieuwe Boeren’. KRO-NCRV en boeren, bij die combinatie denk je toch automatisch aan Yvonne Jaspers? Presentator Dik van Beest wil wel eens weten hoe dat zit.

Discussieprogramma.

Frits Barend maakte vanaf de jaren 90 – samen met Henk van Dorp – voor RTL4 ‘Barend & Van Dorp”. Het discussieprogramma was een mengeling van actualiteit, discussie, sport, cultuur en muziek. DWDD, Pauw en Witteman, Op1, Jinek en ook Spraakvermaak zijn allemaal schatplichtig aan deze voorloper van de praatprogramma’s. Frits Barend (foto Tien Mureau), al jaren onofficieel met pensioen, laat nog steeds zijn mening horen over allerlei zaken en maakt samen met dochter Barbara het blad ‘Helden’.

Omroep Brabant.

Arjo Kraak is bij Omroep Brabant presentator van Brabant Nieuws en is dus een ideale gastpresentator voor Spraakvermaak online. Elke zondag om 12.00 uur is Arjo Kraak de anchorman van de tv-talkshow KRAAK, waarin hij live in gesprek gaat met Brabantse hoofdrolspelers uit het nieuws. Wanneer de eindtune klinkt, stapt hij vervolgens snel in de auto om op tijd in Terheijden te zijn.

 

ASML en Rabobank.

Andries Hofman is vice-president Manufacturing bij ASML in Veldhoven. Na Philips en DAF Trucks is ASML de grootste werkgever in Brabant. In het afgelopen kwartaal groeide de omzet fors. ASML dankt dit succes o.a. aan de coronacrisis, die veel werknemers dwingt tot thuiswerken. Saskia van Dun, directeur Rabobank Amerstreek, vertelt over de bank in deze bijzondere tijd. Door haar veelzijdige loopbaan heeft zij een brede kijk op zaken en heeft ze het vermogen om nieuwe trends en ontwikkelingen te zien en daarop te acteren.

Vader en dochter.

Henk en Nilse van der Sanden (vader en dochter, foto Tien Mureau) verzorgen de muzikale onderdelen. Door het minimale gebruik van instrumenten en een eigen interpretatie van (luister)liedjes, weten zij de juiste sfeer te creëren. Bredanaar Walter van de Calseyde (neerlandicus en tekstschrijver) maakte afgelopen seizoen als columnist indruk bij Spraakvermaak en staat a.s. zondag wederom op de preekstoel. Mirjam Schrauwen en Wim Smetsers filmden bij de milieustraat in Terheijden en met Esther van Loon en Bart van Dijk van de gemeente Drimmelen spelen we de Buitendienstquiz.

Thuis Spraakvermaak kijken.

Seizoenkaarthouders krijgen op woensdag 4 november een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd met uitleg over de te volgen stappen.

Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop ook een code aanschaffen (€2,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en ontvangen dan een link en uniek wachtwoord via e-mail. Op zondag 8 nov. kunt u vanaf 14.00 uur inloggen voor de 82e editie, het programma start zoals altijd om 14.30 uur.