persbericht, seizoen 8

Zondag 8 maart: Spraakvermaak viert feest

20-02-2015

‘Maar eens kijken of het aanslaat’ was op 11 november 2007 het idee bij de start van zondagmiddagcafé Spraakvermaak. Frans Derks was toen te gast en ook burgemeester Gert de Kok, pastor Ad van Kuijck en Twan van Meel van Albert Heijn Made. Johan van der Vlist begon die middag aan zijn serie van 32 columns. De rest is geschiedenis, want zondag 8 maart bereiken we een mijlpaal: voor de 50e keer is zondagmiddagcafé Spraakvermaak open.

Nostalgie
Deze jubileumaflevering wordt een feestelijke editie vol nostalgie. Anders dan anders is het een extra lange aflevering. We beginnen stipt om 13.30 uur, vanaf 12.00 uur is iedereen welkom in de feesttent op het parkeerterrein van Café Ons Thuis in Terheijden. The Original Victoria Band uit Breda brengt u hier alvast in de juiste stemming met hun swingende jazzrepertoire.

Gasten
Het feest vieren we met de bezoekers en met een groot aantal gasten:

 • Prof. Herman Pleij, cultuurhistoricus, o.a. bekend van De Wereld Draait Door en Pauw. Welbespraakte Herman Pleij verzorgde persoonlijk de inburgeringscursus voor (toen nog) prinses Maxima.

  Herman Pleij (bron: nona.be - embedded)

  Herman Pleij (foto: nona.be – embedded)

 • René Bastiaanse komt ook naar het feest. Het is al weer even geleden, maar we bewaren mooie herinneringen aan zijn bijdrage aan Spraakvermaak in 2009. René Bastiaanse, bekend van De Wandeling, neemt op hilarische wijze een duik in het Brabantse verleden.

  René Bastiaanse (foto: Tien Mureau)

  René Bastiaanse (foto: Tien Mureau)

 •  Marianne Thieme, Tweede Kamerlid van Partij voor de Dieren, is fotogast.

  Marianne Thieme (foto: Partij Voor De Dieren)

  Marianne Thieme (foto: Wikipedia/Partij Voor De Dieren)

 •  Gert de Kok neemt het in de burgemeestersquiz op tegen Peter van der Velden (tot 1 januari burgemeester van Breda).
 •  Willy en René van de Kerkhof, samen speelden ze in een WK-finale (Argentinië 1978), samen spelen ze in de Spraakvermaak-tweelingenquiz.
 •  Wim Daniëls, Theo van Duren en Johan van der Vlist, columnisten die alle 3 hun sporen op het Spraakvermaakpodium verdiend hebben.
 •  Carla van Loon is gastpresentator. Carla leerde het presentatievak bij Omroep Brabant en is tegenwoordig eigenaar van coachingsbureau Wil&Kunnen.

  Carla van Loon (foto: Wil & Kunnen)

  Carla van Loon (foto: Wil & Kunnen)

 •  The Original Victoriaband zorgt vóór, in de pauze en na afloop van het programma voor de  muzikale omlijsting.
 •  Eveline en Mario zingen tussen de programma-onderdelen.
 •  Mix sluit af met het Spraakvermaak-50 lied.

Logistiek
Bezoekers zijn vanaf 12.00 uur welkom in de feesttent op het parkeerterrein van Café Ons Thuis in Terheijden (parkeren is mogelijk op het Spijck tegenover Ons Thuis).  Seizoenkaarthouders ontvangen in de tent -indien gewenst- een kaartje met hun stoelnummer. Overige bezoekers kunnen in de tent hun losse toegangskaart (€ 2,50) aanschaffen. Voor seizoenkaarthouders gaat de zaal om 13.00 uur open; tot 13.15 uur kunnen zij hun gereserveerde plaatsen innemen. Voor overige bezoekers gaan de zaaldeuren vanaf 13.15 uur open; de dan nog vrije plaatsen zijn voor hen beschikbaar. Halverwege het programma is er een pauze en we ronden af om ongeveer 17.30 uur. Daarna is er voor eenieder een gezellige nazit in de tent, opnieuw met muziek van The Original Victoria Band.

Seizoenkaarten
In de tent worden tevens seizoenkaarten 2015-2016 verkocht; prijs per stuk € 15,=. Met deze kaart heeft de bezitter toegang tot alle afleveringen in het nieuwe seizoen en ontvangt men t.z.t. bovendien een gratis exemplaar van het jubileumboek ‘Vijftig keer Spraakvermaak’ dat medio augustus/september verschijnt (max. 1 exemplaar per gezin).

Zondagmiddag 8 maart, Spraakvermaak aflevering 50
Ontvangst in de feesttent vanaf 12.00 uur
Aanvang stipt om 13.30 uur
Café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden

Carla van Loon Eveline Gert de Kok Herman Pleij Marianne Thieme Mario Mix Peter van der Velden René Bastiaanse René van de Kerkhof The Original Victoriaband Theo van Duren.Johan van der Vlist Willy van de Kerkhof Wim Daniëls