algemeen

Zondag 8 maart: Humberto Tan, Tom-Jan Meeus en Kees Rijvers bij Spraakvermaak.

21-02-2020

De cirkel is rond. We begonnen seizoen 13 met toppresentator Matthijs van Nieuwkerk, we sluiten op 8 maart af met een andere topper: Humberto Tan. Nog meer toppers komen die middag naar Terheijden: journalist Tom-Jan Meeus, politiek redacteur bij de NRC en voormalig voetbalinternational en oud-bondscoach Kees Rijvers. Wethouder Jürgen Vissers (Groen Drimmelen) is gastpresentator.

 

Omroepman.

Zoekend op internet naar TV- en Radio-programma’s die Humberto Tan de afgelopen jaren presenteerde, stuit je op een indrukwekkende lijst: NOS Journaal, NOS Studio Sport, RTL Sport, RTL Boulevard, RTL Late Night, Holland’s Got Talent enz. Tan was Omroepman van het Jaar (2015), won 2 keer de Zilveren Televizier-Ster en ook de Sonja Barend Award. Op NPO Radio 1 presenteert hij op vrijdagmiddag ‘Humberto’ (14.00 tot 16.00 uur), waarbij Spraakvermaak op 10 januari zelf nieuws was in zijn programma. En ook hierbij is de cirkel dus rond.

 

NRC.

Tom-Jan Meeus (geboren en getogen in Made) is columnist en politiek redacteur bij de NRC. Regelmatig schuift hij aan bij Matthijs van Nieuwkerk of in Buitenhof om politieke zaken te duiden. Hij won De Anne Vondelingprijs, een prijs voor kritische, heldere, Nederlandstalige, politieke journalistiek. In een recente column schreef Meeus ‘Partijen klagen dat naar gewone burgers niet wordt geluisterd, maar zijn zelf ook niet bereid naar hun gewone leden te luisteren’. Wij luisteren naar wat Tom-Jan te vertellen heeft.

Oranje.

Kees Rijvers is de oudste (93) nog levende oud-international van Oranje. Geboren en getogen in Breda/Princenhage, voetbalde bij NAC en Feijenoord en was in de jaren 50 een van de pioniers die in het buitenland (Frankrijk) ging voetballen. Na zijn voetballoopbaan werd hij trainer van o.a. PSV, FC Twente en het Nederlands Elftal. In mei 2016 verscheen ‘Prof’, een biografie over zijn leven. Rijvers’ kleindochter Antje Veld schreef dit boek en interviewde behalve haar opa ook vele oud-spelers met wie Rijvers tijdens zijn loopbaan werkte.

Bijzondere verhaal.

Corrie Looman-Pals uit Wagenberg vertelt over haar man Jeffrey die op 32-jarige leeftijd een hersenbloeding kreeg. Na anderhalf jaar revalideren komt hij binnenkort weer thuis wonen bij Corrie en hun 2 jonge kinderen. Alles zal anders zijn, hij loopt en praat anders en kan niet meer voor zichzelf zorgen. Corrie wil de zorg en begeleiding op zich nemen, maar loopt tegen allerlei regels en wetten aan. 

Omkeren.

Onze vaste jaarlijkse columnist Theo van Duren (foto boven) is een meester in het omkeren van redeneringen. Hij is cabaretier en natuurfilosoof en tevens directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds. Ingrid Folst uit Wagenberg verzorgt -met begeleiding van Cis Glimmerveen- de muzikale onderdelen. Ingrid heeft klassiek saxofoon en schoolmuziek gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Ingrid (foto onder) zingt, speelt sax, piano en gitaar, m.a.w. muziek maken is haar leven. De lente is nog maar net in het land, toch heeft Mirjam Schrauwen de zomer al in de bol en ging kijken bij Zomervermaak in Terheijden. Charlotte Woudenberg uit Terheijden en Mandy van Steeg uit Lage Zwaluwe spelen de basisschoolquiz.

Slotlied.

In de vorige editie hebben we afscheid genomen van Cor Vissers. Cor heeft vanaf de start het Spraakvermaak-slotlied (samen met Alex Broekaart, Janette van der Aa en Theo den Exter) gezongen en hij kreeg van de zaal een groot applaus. Judo Rasenberg neemt de plaats van Cor over en Anouk Koreman is de creatieve tekstschrijfster van het slotlied.

Bierlokaal.

In het Bierlokaal (bij binnenkomst meteen rechts, nog vóór de kaartverkoop) is een groot scherm geplaatst en er zijn 35 zitplaatsen. Het programma in de zaal is daar live te volgen. Bezoekers zonder zitplaats kunnen dus tijdens het programma daar (even) gaan zitten. Anders dan de naam suggereert zijn in het Bierlokaal diverse dranken te bestellen. We hopen dat dit enig soelaas biedt voor het stoelenprobleem.

Nieuwe seizoenkaarten 2020-2021.

Op 8 maart verkopen Thecla den Exter en Jopie van Oosterhout bij de ingang seizoenkaarten 2020-2021. De prijs is nog altijd € 17,50 en daarmee kunt u van oktober t/m maart 6 keer naar Ons Thuis voor een aangename zondagmiddag. Bestellen kan ook via deze site. Klik rechts bovenaan op de afbeelding van de seizoenkaart en de route naar een nieuwe kaart wordt automatisch in gang gezet. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuis bezorgd.

Praktische informatie.

Zondag 8 maart: Spraakvermaak aflevering 80, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Om 13.30 uur gaat de deur van de Franse zaal open, om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest en vraagt als eerste Jürgen Vissers (foto boven) op het podium.

Mix sluit rond 16.45 uur deze editie én seizoen 13 af met het actuele Spraakvermaak-slotlied.