algemeen

Zondag 8 januari: politiek, ondernemen, voetbal, media en muziek bij Spraakvermaak.

23-12-2022

Variatie troef in de eerste Spraakvermaak van 2023. We openen het nieuwe jaar met een inkijkje in de landelijke politiek, met ondernemen in onzekere tijden, kijken terug naar het WK in Qatar en een door de wol geverfde krantenman is gastpresentator.

 

Ron Fresen & Wilma Borgman

 

Op de tweede zondag van januari ontvangen we 2 parlementaire verslaggevers die ‘Den Haag’ door en door kennen: Ron Fresen en Wilma Borgman. Ron Fresen was tot mei vorig jaar politiek verslaggever bij het NOS Journaal en kan dus (met kennis van zaken) terugkijken. Hij zette zijn ervaringen op papier in ‘Acht jaar Achtuur’, een persoonlijk verslag en een scherp portret van een Binnenhof dat in crisis verkeert. Wilma Borgman is nog steeds actief voor de NOS (Radio en TV). Ook zij schreef een boek ‘De prijs van de macht.’, over de wonderlijke symbiose van Mark Rutte en de VVD. Vraag voor beiden: heeft Rutte zijn houdbaarheidsdatum bereikt?

 

Jos Burgers

Ook Jos Burgers komt naar Spraakvermaak. Hij is een van de meest gevraagde managementsprekers in Nederland, schrijft boeken en geeft presentaties en workshops. ‘Wacht niet op de wind, ga roeien!’ is een van zijn recente boeken over ondernemen bij economische tegenwind. In Thuis ben ik niet zo leuk!’ legt Burgers uit hoe je met humor klanten kunt vinden en binden.

 

Sjoerd Mossou

Voetbaljournalist, columnist en schrijver Sjoerd Mossou volgde het WK-voetbal in Qatar. De Bredanaar schrijft voor het AD en voor regionale kranten, zoals BN De Stem. Mossou is geregeld te gast in programma’s als Studio Voetbal (NOS), Rondo (Ziggo sport), Eretribune (FOX Sports/ESPN) en Voetbalpraat (ESPN). Kolfje naar de hand van presentator en voetballiefhebber Dik van Beest.

 

Jacques Hendriks

Net afgezwaaid bij BN De Stem heeft Jacques Hendriks alle tijd om gastpresentator bij Spraakvermaak te zijn. Hij begon zijn loopbaan in het legendarische café ’t Klapcot, stapte over naar de krant en specialiseerde zich in voetbal en wielrennen. Tweede passie: muziek en showbizz.

 

Mario, Mirjam, Linda, Harry en Marijke.

Hoogste tijd dat Mario de Groot weer eens naar Spraakvermaak komt. Zijn laatste optreden was tijdens de jubileum-editie (75e) op 13 oktober 2019. Op de 2e zondag van januari zingt hij weer een paar mooie ballads. Mirjam Schrauwen heeft haar boksring uitgestald in Lage Zwaluwe. Linda Lips uit Terheijden en Harry Gouverneur uit Made spelen de Reclamequiz. Het kunstwerk van de maand is van Marijke Flipsen uit Made.

 

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN).

14.00 uur: inloggen livestream is mogelijk.

14.30 uur: Dik van Beest opent editie 96