algemeen

Zondag 8 december: Paul Depla, Dirk Lips en Esther Delissen bij Spraakvermaak.

24-11-2019

Variatie troef in de december-editie van Spraakvermaak. We ontvangen o.a. Paul Depla, burgemeester van Breda en Dirk Lips, de hoogste baas van Libéma. Ook Esther Delissen zit op het podium, sinds juni de nieuwe gemeentesecretaris in Drimmelen.

Breda en Drimmelen.

In maart volgend jaar is Paul Depla vijf jaar burgemeester van Breda. Eerder was hij wethouder in Nijmegen en burgemeester van Heerlen. PvdA-er Depla was al eens te gast bij Spraakvermaak en toen was de georganiseerde criminaliteit in Brabant hoofdonderwerp van gesprek. Vermoedelijk zal dat nu niet anders zijn, m.a.w. wat is de stand van zaken? Paul Depla is ook voorzitter van het G40 Stedennetwerk (belangenbehartiging en kennisdeling voor 40 grote steden) en voorzitter KNVB Commissie competitie en openbare orde betaald voetbal.

Als gemeentesecretaris is Esther Delissen hoofd van de organisatie van de gemeente Drimmelen. Sinds haar studie psychologie heeft ze gewerkt voor de publieke zaak. De laatste 13 jaar voor de lokale overheid en we vragen haar hoe de gemeente Drimmelen er voor staat.

Beekse Bergen en Brabanthallen.

Vijf miljoen bezoekers per jaar, 24 dieren- en vakantieparken en congrescentra, vrijwel alle Nederlanders hebben al eens een voet gezet in een bedrijf van Dirk Lips. Lips is CEO van Libéma, het bedrijf dat eigenaar is van o.a. de Beekse Bergen, Brabanthallen, het Autotron, Aviodome en nog vele andere. Zijn geheim: discipline en er staan voor je concern en je mensen. Henk van Ingen schuift als gastpresentator aan bij Dik van Beest. Van Ingen is projectleider bij Omroep Brabant, nachtredacteur van het ANP en schrijft freelance voor BN DeStem.

 

Terheijden, Lage Zwaluwe en Made.

Vlaamse Nadia Vekemans (foto Tien Mureau) woonde vanaf 2004 in Terheijden en verhuisde onlangs naar Lage Zwaluwe. Vorig seizoen speelde ze mee in de Belgenquiz, zondag 8 december heeft Nadia een andere rol: die van columnist. Babs van der Hoeven en Sven Broos maken sinds 2012 samen muziek. Ruim 2 jaar geleden stonden ze al eens op het podium van Ons Thuis, zondag zijn ze er weer met hun sfeervolle en toegankelijke songs. Caroline van Gennip (Made) en Ad Snoeren (Terheijden) weten hoe je een tuin moet aanleggen, inrichten en onderhouden. Wij testen hun kennis en kunde in de grote Spraakvermaak-tuinenquiz. Mirjam Schrauwen zocht Steven Gerards op en maakte een portret van deze bijzondere dichter.


Café Ons Thuis.

Zondag 8 december: Spraakvermaak aflevering 77, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Om 13.30 uur gaat de deur van de Franse zaal open, om 14.30 uur klinkt de openingstune en is het woord aan presentator Dik van Beest. Mix sluit rond 16.45 uur af met het actuele Spraakvermaakslotlied.