algemeen

Zondag 6 febr.: Spraakvermaak online met o.a. Jort Kelder, Paul Frissen en Elske Doets.

21-01-2022

Spraakmakende gasten weten ook in bijzondere tijden de weg naar Terheijden te vinden. Zondag 6 febr. (deze keer dus op de eerste zondag van de maand) ontvangen we in De Gouden Leeuw o.a. Jort Kelder, Paul Frissen en Elske Doets. We starten al om 13.30 uur met de live-uitzending, inloggen kan vanaf 13.00 uur.

 

Streepjes-overhemden.

Jort Kelder is o.a. televisiepresentator bij Op1 en werkte eerder bij Net5, Talpa, KRO, AVRO en VPRO. Hij is befaamd om zijn streepjesoverhemden, bretels en maatpakken, mogelijk nog meer om zijn uitgesproken standpunten en scherpe uitspraken. Hiermee weet hij met regelmaat het nieuws te halen. En verder: Kelder is een vrindje van Mark Rutte.

 

Verzorgingsstaat.

Paul Frissen is decaan en bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en tevens hoogleraar Bestuurskunde aan Tilburg University. Hij doceert, doet onderzoek en adviseert op het terrein van de bestuurskunde en de politieke filosofie. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Frissen is kritisch over de huidige verzorgingsstaat. Hoe kan deze (in zijn ogen) het best georganiseerd worden?

 

Zakenvrouw van het jaar.

Elske Doets, eigenaar/directeur van Doets Reizen, was in 2017 zakenvrouw van het jaar. Elske Doets, richtte de Young Lady Business Academy op die jonge vrouwen (15-25 jaar) helpt meer zelfvertrouwen op te bouwen en scherpe keuzes te maken. Hoe staat de reiswereld er voor na bijna 2 jaar corona en wat zijn de perspectieven voor 2022?

Hoop Doet Leven.

Twan van Meel van Albert Heijn, Gall & Gall en Etos Made (foto Tien Mureau) is als columnist terug bij Spraakvermaak. Mogelijk gaat zijn column over de monumentale molen die hij vorig jaar kocht en naast zijn supermarkt ligt. Wat gaat Twan met molen ‘Hoop Doet Leven’ doen? Anja van den Berg en Herman Fraanje (foto onder) zorgen als ‘Duo Anja en Herman’ voor muzikale afwisseling. Herman is eigenaar van Fysiotherapie Chassé in Breda, waar hij diverse behandelconcepten samen brengt. Anja is afslankcoach en voedingsconsulent, schrijft kookboeken en etaleert op diverse sociale platforms haar kookkunsten.

Bieb-quiz.

Politiek talent Tim Simons (foto Mirjam Schrauwen) is fractievoorzitter voor de VVD in Drimmelen en zit op 6 febr. als gastpresentator naast Dik van Beest. We spelen de bieb-quiz met 2 bibliothecaressen van De Mayboom: Colinda Maas en Ellen de Wijs. Het kunstwerk van de maand is van Jolanda van der Kooij uit Lage Zwaluwe. Ze werkt met Powertex, een universeel medium op basis van water, waarmee je allerlei materialen (textiel, papier, karton, leer enz.) kunt verharden. Mirjam ging auditie doen in Hilversum; hoe liep dat af? En ook nu weer is het laatste (gezongen) woord aan Mix met het actuele Spraakvermaak-slotlied.

Livestream.

Zondagmiddag 6 februari, Spraakvermaak editie 91. U kunt thuis via de livestream het programma volgen. Seizoenkaarthouders krijgen op woensdag 2 februari per email een unieke code om in te loggen. Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop ook een code aanschaffen (€ 5,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en krijgen daarna automatisch een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd. Inloggen is al mogelijk vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur opent presentator Dik van Beest, Mix sluit rond 15.45 uur af met het actuele Spraakvermaak-slotlied.