algemeen

Zondag 4 februari: Gerdi Verbeet, Martijn Hagens en Prabath Nanayakkara komen naar Spraakvermaak.

22-01-2024

Spraakvermaak maakt plaats voor carnaval en daarom is editie 103 al op de eerste zondag in februari. Geen probleem voor podiumgasten, zij weten andermaal de weg naar Terheijden te vinden: een voormalige voorzitter van de Tweede Kamer, een CEO van energiereus Vattenfall, een hoogleraar acute interne geneeskunde aan het UMC en een jeugdige sauwelaar.

Gerdi Verbeet.

Gerdi (fotograaf onbekend) bezocht Spraakvermaak in 2011 al eens. Zij was voor de Partij van de Arbeid lang lid van de Tweede Kamer. 6 Jaar is zij daar ook voorzitter van geweest. Daarna werd ze tot 2021 voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Gerdi vindt het heel belangrijk dat ook de naoorlogse generaties het belang van het herdenken van de slachtoffers: “Samen beseffen hoe bijzonder vrijheid is, werkt verbindend. Ik heb een hoofd vol verhalen en die deel ik graag.” We zijn heel blij dat ze weer bij ons is.

Martijn Hagens

Martijn Hagens

Bredanaar Martijn Hagens (foto Frank Poppelaars) werd na zijn studie aan TU Eindhoven CEO van Nuon en daarna van energiereus Vattenfall Nederland, bestuurslid van de werkgeversvereniging WENB, leadsinger van de band ‘Rosemary’s Sons’ en – niet in de laatste plaats – vader van drie kinderen. “Ik heb geen 9 tot 5-baan. Je moet er iets anders bij kunnen doen, dan houd je het langer vol.” Benieuwd hoe hij dit allemaal fixt!

Prabath Nanayakkara.

Prabath (foto Koos Breukel) is geboren in Sri Lanka en was daar een succesvol muzikant, die met zijn band The Medix zelfs een nummer 1-hit scoorde. Toen daar in de jaren tachtig een burgeroorlog uitbrak, kwam hij in contact met Yvonne de Vries uit Wagenberg. Zo kreeg hij de kans om naar Nederland te vluchten en zijn studie geneeskunde af te ronden. Hij woonde enkele jaren in het dorp bij de familie De Vries. Nu is hij hoogleraar acute interne geneeskunde aan het UMC en internist in Amsterdam.“Toen ik in Nederland kwam, dacht ik: het is hier een soort paradijs. Ik wil niet dat mijn kinderen meemaken wat ik heb meegemaakt. Je kunt alles in een paar seconden verliezen.”

Heel bijzonder om het levensverhaal en de muziek te horen van een heel bijzondere oud-plaatsgenoot.

Jill van Dongen.

Jill wordt zonder twijfel de jongste en hoogstwaarschijnlijk ook de leukste columnist van Spraakvermaak (foto Anton Jansen). Hoe kan het ook anders. Deze Madese brokkenpiloot, VVV-medewerker en oppersauwelaar van 14 jaar werd afgelopen oktober Brabants Kampioen Jeugdtonpraten. Terwijl iedereen op deze wereld flink wat beperkingen heeft, heeft Jill er maar één. Ze is gelukkig iemand die vooral mogelijkheden ziet en dingen doet die ze leuk vindt! “Lekker mensen laten lachen. Mayeners een beetje onderuit halen. Hartstikke leuk.” We hebben er alle vertrouwen in dat zij het publiek van Spraakvermaak eens flink in de maling gaat nemen. Dik verdiend natuurlijk!

Anouk Koreman, Mirjam Schrauwen, Marij van der Ham.

Onder leiding van Anouk Koreman spelen we de befaamde Spraakvermaak-quiz, Mirjam Schrauwen gaat verder met haar zoektocht naar het snoepje van Drimmelen, het kunstwerk van de maand is van Marij van der Ham uit Terheijden en heeft als titel ‘Droomwerelden‘.

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

Zondag 4 februari:

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN)

14.30 uur: Presentator Walter van de Calseyde opent aflevering 103.

Spraakvermaak is ook live te volgen via Omroep Drimmelen.