algemeen

Zondag 14 nov.: Spraakvermaak ontvangt Bart Chabot, Angela de Jong, Hans van Vliet en Anne-Marie Fokkens.

26-10-2021

Hoe komen jullie toch aan al die gasten?” is een veel gestelde vraag aan Spraakvermaak. Het antwoord is eenvoudig: mogelijke gasten netjes benaderen, volhouden en (soms) toevoegen dat je als BN-er een keer bij Spraakvermaak moet zijn geweest. Ook bij de voorbereiding van editie 88 blijkt deze methodiek te werken. We ontvangen op zondagmiddag 14 nov. o.a. Bart Chabot (dichter, schrijver, podiumdier), televisierecensent Angela de Jong, Hans van Vliet, voormalig commandant van het Leger des Heils en Anne-Marie Fokkens, al ruim 22 jaar tv-presentator.

 

Haagse druktemaker.

‘Ik schrijf mijn boeken met een Bic-balpen en heb een mobiele telefoon uit het jaar nul waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. Ik vind het een zegen. Dat oeverloze gesodemieter met die mobiel van ‘ik ben hier, waar zit jij nu?’ kan ik missen als kiespijn.’, het is Bart Chabot ten voeten uit. De laatste jaren zien we de Haagse druktemaker wat minder op TV en is hij zich meer gaan toeleggen op het schrijven van romans. Vier jaar geleden zat Chabot al eens op het Spraakvermaak-podium en beloofde toen om nog eens terug te komen om zijn verhaal verder te vertellen. Bart Chabot was al eens de Slimste Mens: in beginperiode (2006) van de befaamde quiz won hij de 2e editie.

 

Meest invloedrijke vrouw.

‘Ik ben er niet om bevriend te raken met BN’ers’ vertelt Angela de Jong (foto AD.nl) in interviews. Dagelijks schrijft ze als televisierecensent (scherpe) columns voor het AD en een groot aantal regionale kranten, waaronder BN De Stem. De Jong studeerde Algemene Letteren en Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde een master Journalistiek in Rotterdam. Ook Angela de Jong was (4 jaar geleden) al eens De Slimste Mens, in 2019 werd ze door Opzij uitgeroepen tot de ‘Meest invloedrijke vrouw’ in de categorie Media.

 

Leger des Heils.

Rotterdammer Hans van Vliet kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het Leger des Heils en vond er zijn geestelijk thuis. Samen met zijn vrouw Marja van Vliet-de Ruiter stelden ze hun leven volledig in dienst van God en het Leger. Van Vliet was tot zijn pensioen commandant (landelijk leider) van het Leger en is een gepassioneerd verteller. Behalve in Nederland werkte hij ook in Tsjechië en Slowakije.

 

Gastpresentator.

Anne-Marie Fokkens is op 14 november gastpresentator. Ze heeft een groot aantal TV-programma’s op haar naam staan, o.a. bij Omroep Brabant, Ziggo Sport en RTL. Van live uitzendingen tot talkshows, nieuws en entertainment. Kan presentator Dik van Beest een middagje achteroverleunen?

Mirjam goes to Volendam.

Dit seizoen tapt Mirjam Schrauwen uit een heel ander vaatje: Mirjam gaat proberen op tv te komen. In de vorige Spraakvermaak belandde ze met Wim Smetsers (camera) en Petra Kimmel (geluid) in Volendam en in de bekende vissersplaats ging ze op zoek naar Kees Tol. De tv-presentator, acteur en producer weet de weg in Hilversum en.. ???

Muziek.

Maud Steevens (geboren in Wagenberg, opgegroeid in Den Hout, woont nu in Breda) verzorgt de muzikale onderdelen (foto boven). Zaterdag 13 nov. komen ze in Nederland aan, een dag later al gaan 2 roetveegpieten bij Spraakvermaak quizzen om de fel begeerde beker. Welke piet mag de beker mee naar Spanje nemen?  Walter van de Calseyde uit Breda (neerlandicus en tekstschrijver) zorgt met zijn column voor enige relativering in deze bomvolle aflevering (foto onder, René Schotanus).

Het kunstwerk van de maand november is van Corry Rommens.

CoronaCheck.

Bij de ingang wordt een CoronaCheck gedaan.

Bij binnenkomst toont u:

* Uw seizoenkaart Spraakvermaak 2020-2021 (ook geldig in

seizoen 2021-2022).

* Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of

rijbewijs)

* Geldig vaccinatiebewijs met QR-code of geldige negatieve

coronatestuitslag met QR-code (niet ouder dan 24 uur) of

een bewijs dat men hersteld is van corona met QR-code.

Livestream.

Dit seizoen blijven we digitale edities maken. Op 14 nov. kunt u dus ook thuis via een livestream het programma volgen. Seizoenkaarthouders krijgen vóór elke aflevering via email een unieke code om in te loggen, niet-seizoenkaarthouders betalen € 5,50 als bijdrage. De uitzendtijd is identiek aan de ‘gewone’ afleveringen: 14.30 uur tot ongeveer 16.45 uur, inloggen is mogelijk vanaf 14.00 uur.

Zondag 14 nov: Spraakvermaak aflevering 88, De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden. Om 13.00 uur gaat de zaal open, presentator Dik van Beest wenst om 14.30 uur iedereen welkom, Mix sluit rond 16.45 uur deze editie af met het immer actuele Spraakvermaak-slotlied.