persbericht, seizoen 7, spraakvermaak

Zondag 13 oktober: start 7e Spraakvermaakseizoen

29-09-2013

Jan Slagter, directeur omroep MAX (foto: Omroep Max)

Jan Slagter, directeur omroep MAX (foto: Omroep Max)

Zondagmiddag 13 oktober gaan de deuren van zondagmiddagcafé Spraakvermaak weer open. Vermoedelijk wordt het in café Ons Thuis een weerzien met vele bekenden. Burgemeester Gert de Kok is één van de bekenden en opent traditiegetrouw het nieuwe seizoen. Een andere Bekende Drimmelenaar is wethouder Mark van Oosterhout. Mark is volgende week zondag gastpresentator.

Bezuinigingen
Als Bekende Nederlander hebben we voor de seizoenopening Jan Slagter uitgenodigd, directeur van Omroep MAX. Behalve directeur is hij ook presentator van o.a. MAX Maakt Mogelijk en MAX Geheugentrainer. Als hoogste baas van MAX maakt hij zich sterk om de voorgenomen bezuinigingen voor de publieke omroep ongedaan te maken. Slagter is de grote animator van de demonstratie op 9 oktober a.s. op het Haagse Malieveld.

Slagter: “Er wordt al 200 miljoen euro bezuinigd, nog eens 100 miljoen euro erbij is een brug te ver. De tube tandpasta is leeg, er zit niks meer in. Dit gaat ten koste van onze programma’s.” We vragen Slagter om e.e.a. toe te lichten.

Journalist wordt columnist
De Terheijdense freelance journalist Bouke Sonnega schreef in BN/De Stem al eens over Spraakvermaak. Zondag 13 oktober heeft Bouke een andere rol: hij stapt op het podium om een column uit te spreken.

Evert van Steenis - ‘Heel Holland Bakt’ (foto: Omroep Max)

Evert van Steenis – ‘Heel Holland Bakt’ (foto: Omroep Max)

‘Heel Holland Bakt’
Fotogast Evert van Steenis uit Hooge Zwaluwe deed mee aan het succesvolle MAX-programma ‘Heel Holland Bakt’ en haalde de finale. Het programma was afgelopen zomer dé zomerhit met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers per aflevering. Als bakkerszoon zou je denken dat het bakken bij Evert met de paplepel is ingegoten, maar de échte liefde voor bakken kwam pas kort geleden, toen Evert met pensioen ging. Evert houdt van simpel en eerlijk; veel van zijn producten komen uit eigen tuin en het allerliefst bakt hij met natuurlijke en biologische producten. Zijn specialiteit: een 100% biologisch worstenbroodje.

Verkiezingen
De rubriek Straatvermaak richt zich dit seizoen op de naderende gemeenteraadsverkiezingen. We vragen aan elke politieke partij om ons mee te nemen naar een favoriet plekje in de gemeente. Groen Drimmelen en het CDA verzorgen op 13 oktober de primeur.

Mix
In het nieuwe seizoen zingen Theo den Exter, Alex Broekaart, Jeanette van der Aa en Cor Vissers (samen Mix) in elke editie het Spraakvermaakslotlied. Deze keer zorgen ze ook voor de vocale intermezzi.

Burgemeester Gert de Kok opent het nieuwe seizoen (foto: Gemeente Drimmelen)

Burgemeester Gert de Kok opent het nieuwe seizoen (foto: Gemeente Drimmelen)

Programma
Het programma is vrijwel rond, volgende week het complete overzicht.

Zondag 13 oktober: eerste Spraakvermaak van het nieuwe seizoen, Café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Goed nieuws voor alle bezoekers: er zijn meer zitplaatsen beschikbaar. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Om 15.00 uur opent burgemeester Gert de Kok, waarna presentator Dik van Beest de eerste gast op het podium uitnodigt.

aankondiging persbericht seizoen 7