algemeen

Zondag 13 okt.: Matthijs van Nieuwkerk en Lee Towers bij jubileumeditie Spraakvermaak.

25-09-2019

Spraakvermaak viert feest: op 13 okt. is ons zondagmiddagcafé voor de 75e keer open. Burgemeester Gert de Kok opent al om 13.00 uur het gevarieerde jubileumprogramma dat duurt tot ongeveer 17.00 uur. Er is een pauze in het programma en na afloop gaat het feest nog even door met een afterparty in De Stube aan de Mark. Dik van Beest miste geen enkele aflevering en viert dus ook een jubileum: Dik is voor de 75e keer presentator en krijgt hulp van een spraakzame gastpresentator, Mirjam Schrauwen.

 

Matthijs en Lee.

Bij een jubileum horen vanzelfsprekend bijzondere gasten. Matthijs van Nieuwkerk, nadere introductie overbodig, komt naar Terheijden en kan zelf aanschouwen dat je ook bij Ons Thuis een informatief en humoristisch praatprogramma kunt maken. Ook Lee Towers zit op het podium. Dik en Mirjam interviewen de Rotterdamse zanger en hij gaat ook zingen, in het programma en tijdens de afterparty. De foto’s van Matthijs en Lee zijn van resp. Ton Cornelissen en Ron Rutten.

 

Splinter en Jan.

Splinter Chabot volgt het voetspoor van vader Bart die 2 jaar geleden te gast was. Chabot junior duikt regelmatig op in diverse TV-programma’s en heeft de welbespraaktheid van zijn vader meegekregen. Splinter is landelijk voorzitter van de VVD-jongeren. We kijken naar de toekomst met Jan Rotmans, hoogleraar Duurzame energietransitie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Rotmans reist de wereld rond om zijn boodschap uit te dragen. Zijn specialisme sluit mooi aan bij allerlei ontwikkelingen op energiegebied die in de gemeente Drimmelen in gang zijn gezet.

 

Wim, Twan, Henk en Ronald.

Wim Daniëls komt elk seizoen naar Spraakvermaak en vertelt zondag over zijn nieuwste boek ‘Het Dorp’. De Brabantse schrijver, columnist en cabaretier beschrijft de veranderingen die de afgelopen zestig jaar hebben plaatsgevonden in de Nederlandse dorpen. Na afloop is het boek te koop. De grondige renovatie van Albert Heijn Made is vorige maand afgerond en dus heeft Twan van Meel weer tijd voor een column bij Spraakvermaak. Henk Lievens pakte vorig seizoen als quizdeelnemer de zaal in, brengt zondag zoon Ronald mee en samen spelen ze de vader en zoon-quiz. En met de hele zaal spelen we de 75x Spraakvermaak-jubileumquiz.

 

Nog meer namen.

En dan is er muziek. Het Traais Blaasensemble (Paul Taks, Susan Steevens, Wouter van Bekhoven en Ruud Taks) speelt live de intro-tune van Spraakvermaak. Eveline en Mario gaan zingen en de B&R-band verzorgt de begeleiding: Rosetti van der Heijden, Stan van Wezenbeek, Johan Akkermans, Alex Broekaart, Peter van der Veen, Ruud van Overloop en Judo Rasenberg. Alle zangers, zangeressen en muzikanten zingen en spelen ook tijdens de afterparty in De Stube. Deze jubileum-editie is pas voorbij wanneer Alex Broekaart, Cor Vissers, Janette van der Aa en Theo den Exter (samen Mix) het Spraakvermaakslotlied hebben gezongen.

Praktische informatie.

Zondag 13 oktober: Spraakvermaak editie 75. Let op, gewijzigde aanvangstijd: zaal open om 12.00 uur voor genodigden en seizoenkaarthouders, om 12.30 uur wordt beoordeeld of er nog plaats is voor mensen die een los toegangskaartje willen aanschaffen. Verkoop in dat geval op volgorde van aankomst (genummerde bonnetjes worden bij aankomst verstrekt). Het programma bestaat uit 2 delen en na afloop is er een afterparty met bbq (kosten € 9,50 pp). Wie geen plaats meer kan vinden in de Franse zaal, kan het programma in het café volgen via grote schermen. En na afloop uiteraard aansluiten bij de afterparty: café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.