algemeen

Zondag 13 november: Diederik Samsom en Adelheid Roosen bij Spraakvermaak.

27-10-2016

Andere gasten:

+ Biesbosch-boswachter Thomas van der Es

+ Gastpresentator Riebert Verheugen (Omroep Drimmelen)

+ Tim Simons kijkt terug op de Amerikaanse presidentsverkiezingen

+ Sam Knoop zorgt voor muzikale afwisseling

+ Twan van Meel (Albert Hein Made), columnist

+ Mirjam Schrauwen ging filmen op de markt in Made

+ Mix zingt het Spraakvermaakslotlied.

Zondag 13 november, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.  

Aanvang: 14.30 uur, zaal open: om 13.30 uur.

Het zijn turbulente tijden voor PvdA-leider Diederik Samsom.  Slechte  scores  in de opiniepeilingen (met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht), partijstandpunten die niet voldoende zichtbaar zijn in het kabinetsbeleid en partijgenoten die meedingen naar het PvdA-leiderschap, zoals minister Lodewijk Asscher en collega-Kamerlid Jacques Monasch. Op 9 december wordt bekend wie voor de PvdA de kar gaat trekken bij de verkiezingen op 17 maart a.s.. Diederik Samsom nam de uitnodiging aan om bij Spraakvermaak uit te leggen waarom hij de ideale aanvoerder is. Aan ambities verder geen gebrek: Samsom ziet het wel zitten om premier te worden als de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste wordt.

Visitekaartje.

Misschien is ze tegenwoordig wel het meest bekend door de Yarden-reclame, op het visitekaartje van Adelheid Roosen staat veel meer: theatermaakster, actrice, dramadocente en schrijfster. Ze speelde in zowel Shakespeare-stukken als in cabaret.  Adelheid Roosen staat  bekend om haar directe en taboedoorbrekende uitlatingen en haar zeer opvallend aanwezige persoonlijkheid. Typerende uitspraak: ‘Ik schuur graag tegen je aan op ’t scherpst van de snede waar radicaliteit zichzelf ontmoet.’ Dat belooft dus enig vuurwerk met vaste Riebertpresentator Dik van Beest en gastpresentator Riebert Verheugen. Riebert is in zijn vrije tijd presentator bij Omroep Drimmelen. Naast zijn baan als manager bedrijfsvoering bij GGz Breburg heeft hij sinds vorig jaar ook een Bed & Breakfast in Made.

Boswachter.

Tim en Arjen ontvangen in de rubriek Talent&Zo de jeugdige Biesbosch-boswachter Thomas van der Es. Via BN De Stem, Omroep Brabant en de sociale media laat hij regelmatig van zich horen. Grootste sensatie die Thomas dit jaar meemaakte: een paartje visarenden bracht in de Biesbosch met succes een paar jongen groot en dat was het allereerste broedgeval in Nederland. Tim Simons was vorige maand een week in de VS om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te volgen. In de rubriek ‘In Beeld’ vertelt Tim over zijn belevenissen en laat ook foto’s zien.

Quiz.

TwanDe quiz is er uiteraard ook weer, maar de doorgaans zo spraakzame Spraakvermaak-redactie hult zich deze keer in stilzwijgen over onderwerp en deelnemers. De reden? Zelfs die krijgen we niet te horen. Laat je daarom gewoon verrassen op 13 november. Mirjam Schrauwen ging de hort op, gewapend met camera en microfoon en kwam uit bij de woensdagmarkt in Made. Twan van Meel van Albert Heijn Made staat elke keer weer garant voor een boeiende en humoristische column. Twan heeft er een nieuwe uitdaging bij: in maart werd hij voorzitter van de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers in Nederland.

Zondag 13 november: Spraakvermaak, aflevering 58, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Aanvang 14.30 uur, zaal open om 13.30 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café.

Rond 16.30 uur sluit Mix het programma af met het immer actuele Spraakvermaaklied.