algemeen

Zondag 13 nov.: Fidan Ekiz, Saskia Belleman en Gerard van Maasakkers komen naar Spraakvermaak.

26-10-2022

Spraakvermaak biedt op de 2e zondag van november weer een gevarieerd en boeiend programma met uiteenlopende gasten: Fidan Ekiz, Saskia Belleman, troubadour Gerard van Maasakkers en welbespraakte columnist Theo van Duren.

Op1.

Fidan Ekiz is journalist en documentairemaker en vormt samen met Sven Kockelmann een presentatieduo bij Op1. Kritisch, humoristisch, goudeerlijk en kwetsbaar is ze over de actualiteit, maar ook over alles waar ze als vrouw en moeder van een zoon mee wordt geconfronteerd. Eerder presenteerde ze De Vooravond met Renze Klamer en was ze presentatrice van De Nieuwe Maan. Ekiz schrijft columns voor het Algemeen Dagblad.

Misdaadjournalist.

Saskia Belleman is misdaadjournalist en rechtbankverslaggever bij De Telegraaf. Regelmatig is ze te gast in Op1 en Jinek om rechtszaken te voorzien van commentaar. Ze bezit de gave om complexe zaken uit te leggen in gewone mensentaal. Recente uitspraak “Dat merk je vaker. Dat mensen in een soort schemertoestand terechtkomen, of in een psychose raken, of onder druk en stress in staat zijn tot vreselijke dingen.” Als jeugdig verslaggever van het ANP deed Belleman verslag van de Bijlmerramp, dit jaar 30 jaar geleden.

Brabantse ziel.

Met een pen gedoopt in gevoel weet Gerard van Maasakkers al een halve eeuw de Brabantse ziel woorden te geven. Hij maakt lp’s en cd’s met eigen liedjes in zijn Brabantse tongval. Zijn thema’s zoekt hij dicht bij huis; het kleine wordt groot als hij erover zingt. Hij raakt vooral een emotionele snaar met onderwerpen die het pad van ieder mens kruisen.

 

Land van Ravenstein.

Vanuit de Vrijstaat Land van Ravenstein maakt columnist Theo van Duren weer zijn jaarlijkse uitstapje naar Terheijden. Henk van Ingen, oud-adjunct-hoofdredacteur van BN DeStem is gastpresentator naast Dik van Beest. Van Ingen werkt als freelancer o.a. voor het ANP, BN De Stem en Omroep Brabant. “In de ring bij Mirjam” komt vanuit Drimmelen en we spelen de Fietsenquiz met Stef van Zundert uit Terheijden en Madenaar Piet van Dongen. Arjan Joosen uit Wagenberg zorgt voor het kunstwerk van de maand: Custombowls.

 

(foto Mirjam Schrauwen)

 

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:30 uur: Zaal open voor seizoenkaarthouders.
14:00 uur: Start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN).
14.00 uur: Inloggen livestream is mogelijk.
14.30 uur: Presentator Dik van Beest opent editie 94.

Kijk op www.spraakvermaak.nl voor recente info en voor het inloggen op de livestream.