persbericht, seizoen 9

Zondag 13 maart: Spraakmakende zaken bij Spraakvermaak

27-02-2016

Een van de aardige aspecten van zondagmiddagcafé Spraakvermaak is de grote variatie aan onderwerpen die in elke aflevering aan bod komt. Komt deze zin u bekend voor? Klopt, de redactie probeert elke keer weer op een speelse manier uiteenlopende onderwerpen in één aflevering samen te brengen. Voor de slotaflevering van dit seizoen zijn dat o.a. openbare orde en veiligheid, terrorismebestrijding, gedrukte media, taal, sport en muziek.

Hoofdofficier.

Zondag 13 maart zit Bart Nieuwenhuizen op de bank bij Dik van Beest en gastpresentator Angelina Schets. Nieuwenhuizen kan bogen op een jarenlange ervaring als Officier van Justitie in verschillende arrondissementen. In 2001 werd hij benoemd als plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie om vervolgens in 2005 als Hoofdofficier van het Landelijk Parket  te worden aangesteld. Spraakmakende zaken passeerden de revue, van Hollandse criminele netwerken tot terreur en van mensenhandel/mensensmokkel tot een wereldwijde aanpak van de synthese van drugs. Na 10 jaar bestrijden van de georganiseerde criminaliteit, volgde zijn benoeming in 2010 als Hoofdofficier in het arrondissement Den Bosch. In september vorig jaar werd Bart Nieuwenhuizen door minister Ard van der Steur benoemd tot Hoofdofficier van Justitie op het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De taal centraal.

Neerlandicus, cabaretier en schrijver Wim Daniëls stond in december nog met een avondvullend programma in het Chassé Theater, op 13 maart komt hij ook weer naar Spraakvermaak. Zoals elk seizoen staat Wim garant voor een  boeiende en humoristische column waarin de taal centraal staat. Vorige week verscheen zijn literaire verhalenbundel ‘De tambour-maître’. Een boek waarin bijzondere mensen hun weg proberen te vinden in de wereld, terwijl ze hun eigenaardigheden graag blijven koesteren. Het zijn meeslepende, sfeervolle verhalen waarin we Wim Daniëls op een andere wijze leren kennen. Daniëls was vijf jaar lang columnist bij Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en is regelmatig te horen en te zien in diverse radio en TV-programma’s.

BN De Stem.

Tim Simons en Arjen van Drunen ontvangen in de rubriek ‘Talent & Co’ Hille van der Kaa. Vorig jaar juni volgde ze Johan van Uffelen op als nieuwe hoofdredacteur van BN De Stem. Bij de start noemde ze haar nieuwe functie een baan waar ze al jaren van droomde. ’Deze droom is versterkt in de afgelopen jaren, waarin ik werkte als journalist, manager, wetenschapper en docent. Altijd met een doel voor ogen: de journalistiek verder brengen.’ Tim en Arjen vragen Hille of deze droom uitgekomen is.

Hille van der Kaa - foto Robert van den Berge/Het Fotoburo

Hille van der Kaa – foto Robert van den Berge/Het Fotoburo

VCW.

Jack Rasenberg, voorzitter van de Wagenbergse voetbalclub VCW, vertelt zijn verhaal a.h.v. een aantal zelf gekozen foto’s. Behalve over voetbal gaat zijn fotokeuze ook over muziek. Jack werkt bij de gemeente Breda als coördinator uitvoering en vervangend teamleider. Sinds januari is de quiz terug en op 13 maart spelen we de zwembadquiz met Jeanne Driessen (Puzzelbad Terheijden) en Ruud Taks (Puzzelbad en Randoet Made). Philip Wouters is sinds kort vrijwillig brandweerman bij de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant met als standplaats Terheijden. Angelina Schets, Petra Kimmel en Theo den Exter volgden Philip bij de zijn eerste stappen bij de brandweer.

Orkest Familie van Geel

Wat het muzikale deel van Spraakvermaak betreft, het Orkest Familie van Geel neemt op 13 maart het hele podium in beslag met hun harmonische klanken.  Het Orkest bestaat uit broers, zussen, nichten, neven, ooms, tantes en ook aangetrouwden en de orkestleden wonen allemaal in de buurt: Made, Terheijden en Lage Zwaluwe. Ooit klein begonnen op een bruiloft, inmiddels bestaat het orkest al 45 jaar.

Orkest Familie van Geel - foto OFvG

Orkest Familie van Geel – foto OFvG

Nieuwe seizoenkaarten.

De verkoop van nieuwe seizoenkaarten is op 14 februari gestart en voorafgaand aan de vorige Spraakvermaak zijn er al meer dan 100 verkocht. Op 13 maart zijn bij de ingang wederom seizoenkaarten 2016/2017 te koop (€ 15). Bestellen kan ook via deze startpagina: door rechts bovenaan te klikken, wordt de route naar een nieuwe seizoenkaart in gang gezet. De kaarten worden in de gemeente Drimmelen gratis thuis bezorgd.

Zondag 13 maart: Spraakvermaak aflevering 56, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Dik van Beest opent om 15.00 uur, vooraf zingt Biloute een aantal ballads. Rond 17.00 uur sluit Mix het 9e seizoen af met het  Spraakvermaakslotlied.

Bart Nieuwenhuizen Biloute Hille van der Kaa Jack Rasenberg Jeanne Driessen Mix Orkest Familie van Geel Philip Wouters Ruud Taks Wim Daniëls