algemeen

Zondag 13 maart: Spraakvermaak sluit seizoen af met o.a. Frans Timmermans en Anna Gimbrère.

24-02-2022

Spraakvermaak gaat terug naar het oude normaal: weer met publiek in De Gouden Leeuw, ook online te volgen en we beginnen weer om 14.30 uur. Zoals altijd met spraakmakende gasten: Frans Timmermans, Anna Gimbrère, Stephan van Gurp, Cor Smits en Andy Marcelissen.

 

 

Europese Green Deal.

Frans Timmermans zat in maart 2014 al eens op het Spraakvermaak-podium, toen nog als minister van Buitenlandse Zaken. In november dat jaar werd hij benoemd tot vicevoorzitter van de Europese Commissie. Timmermans geeft leiding aan de Europese Green Deal. Doel is om klimaatneutraliteit te verankeren in de eerste Europese klimaatwet. Wat is de stand van zaken en op welke termijn moet e.e.a. gerealiseerd zijn? Frans Timmermans (PvdA) werd vorig jaar door Natuurmonumenten uitgeroepen tot de groenste politicus van het jaar.

 

De ruimte in.

Anna Gimbrère studeerde theoretische natuurkunde aan de VU in Amsterdam. Ze werd wetenschapsjournalist en redacteur/presentator bij diverse TV-programma’s, zoals Experimense, Pointer, Anna’s brains en De Wetenschapsquiz. In 2019 werd ze door De Volkskrant uitgeroepen tot mediatalent van het jaar. Anna Gimbrère bezit de gave om ingewikkelde onderwerpen duidelijk uit te leggen. Vorig jaar onthulde ze dat ze graag de ruimte in wil. Hoe realistisch is dat?

 

SV Terheijden.

Stephan van Gurp (foto Joeri van de Kieboom) is sinds een aantal maanden voorzitter van SV Terheijden. Hoe is het om aan het roer te staan van een relatief grote voetbalvereniging met veel vrijwilligers? Stephan werkt bij Jumbo Supermarkten als consultant Jumbo Foodcoach. Hij is betrokken bij o.a. Team Jumbo-Visma (wielrennen, schaatsen), TeamNL (koepel organisatie van diverse Nederlandse topsportbonden) en PSV Eindhoven.

 

 

Gemeenteraadverkiezing.

Natuurlijk besteden we aandacht aan de gemeenteraadverkiezing op 14, 15 en 16 maart. In Drimmelen doen 7 partijen mee en 6 partijen sturen de lijsttrekker naar Spraakvermaak voor een nadere kennismaking: Harry Bakker (LHB), Tim Simons (VVD), Teun van de Steenoven (Combinatie Algemeen Belang), Jurgen Vissers (Groen Drimmelen), Luc Rullens (CDA) en Hanneke de Bruijne (PvdA).

 

 

Tonproater.

Andy Marcelissen, tonproater, theatermaker en schrijver van larie-gedichten, is op 13 maart columnist. Zoals altijd weet hij het publiek/de thuis-kijkers te boeien met een humoristische column. Alex Broekaart en Johan Akkermans verzorgen het muzikale deel van het programma. Cor Smits was directeur/gemeentesecretaris in Drimmelen, stapte in 2019 over naar Etten-Leur en is op 13 maart als gastpresentator terug in zijn oude gemeente.

Eeneiige tweeling.

Annemarie en Marieta Kuypers uit Terheijden, een echte eeneiige tweeling, spelen samen de Tweelingenquiz. Verschillen zullen er vermoedelijk amper zijn, toch gaat een van de twee met de beker naar huis. Jenneke Aarts heeft een atelier (met cadeauwinkeltje) in Drimmelen en zorgt voor het kunstwerk van de maand. De ontknoping van Hillywood: lukt het Mirjam om op de landelijke TV te komen?

Locatie en Tijdpad:

De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:00 uur: zaal open

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (als er nog plaats is, betaling alleen per PIN)

14.00 uur: inloggen livestream is mogelijk

14.30 uur: presentator Dik van Beest opent editie 92

17.00 uur: Mix sluit af met het Spraakvermaak-slotlied.

Livestream.

Op 13 maart kunt u ook thuis via de livestream het programma volgen. Seizoenkaarthouders krijgen op woensdag 9 maart per email een unieke code om in te loggen. Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop een code aanschaffen (€ 5,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en krijgen daarna automatisch een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd. Inloggen is al mogelijk vanaf 14.00 uur.