algemeen, seizoen 12, spraakvermaak, verslag

Zondag 13 jan.: Theo Hiddema en Resi Becker bij Spraakvermaak.

01-01-2019

De feestdagen zijn voorbij en dus is zondagmiddagcafé Spraakvermaak weer open. Op de 2e zondag in het nieuwe jaar ontvangen we o.a. advocaat en Tweede Kamerlid Theo Hiddema, Resi Becker, directeur van PostNl en Tommy Hendriks, de nieuwe prins carnaval van de May. Mark van Oosterhout, voormalig wethouder in Drimmelen, is als gastpresentator terug op het podium.

 

Forum.
Theo Hiddema zit sinds maart 2017 in de Tweede Kamer namens Forum voor Democratie. Hiddema kwam aanvankelijk openlijk uit voor zijn sympathie voor de PVV, maar sloot zich 2 jaar geleden aan bij het Forum, een partij waar hij zich beter thuis voelde. Hiddema is een publiek figuur in de media, niet alleen vanwege zijn werk als advocaat en Kamerlid, maar ook vanwege zijn ongezouten uitspraken. Hij werd meermalen door de tuchtrechter op de vingers werd getikt. Zijn kantoor richt zich uitsluitend op strafzaken.

 

PostNL.

Resi Becker  is als directeur verantwoordelijk voor het bezorgen van de post. Klinkt simpel, de uitvoering is wat complexer. Per dag zorgen 30.000 medewerkers dat 10 miljoen brieven/kaarten/folders/pakjes/pakketten worden bezorgd. Nog steeds neemt het aantal te bezorgen stukken af en dus zoekt Becker naar manieren om dat slimmer (lees: goedkoper) te doen. Becker: “Medewerkers gemotiveerd houden en blijven werken aan de kern van het bedrijf, dat is de essentie voor nu.”

Prins.

Tommy Hendriks (foto CS De Mayenèrs) is mede-eigenaar van Polderevents in Wagenberg en werd in november geïnstalleerd als nieuwe Prins Carnaval van de May. Prins Tommes dun Irste – 28 lentes jong- vertelt bij Spraakvermaak hoe hij de komende maanden door het leven gaat. Fleur Vlaskamp spreekt vanaf de preekstoel. Mirjam Schrauwen, Petra Kimmel en Theo den Exter gingen ontbijten bij Ikea in Breda en brengen verslag uit. Nadia Vekemans woont in Lage Zwaluwe, Jiri Smolderen in Terheijden, ze zijn geboren en getogen in België en samen spelen ze de Belgenquiz. Victor Boden (foto onder) uit Terheijden zorgt voor muzikale afwisseling.

Praktische informatie.
Zondag 13 januari: Spraakvermaak aflevering 72, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. De deuren gaan om 13.30 uur open, om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest. Mix sluit rond 16.45 uur af met het actuele Spraakvermaakslotlied.

Polderevents PostNL Resi Becker Theo Hiddema