algemeen

Zondag 13 dec.: Attje Kuiken en Joke Bruijs bij Spraakvermaak.

21-11-2020

Spraakvermaak sluit op 13 dec. dit bijzondere jaar af met een vol en gevarieerd programma. Vrouwen voeren in deze editie de boventoon: Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA), zangeres, actrice, theaterdier Joke Bruijs en zangeres Roos Busio.

 

Attje.

Attje Kuiken heeft er nog steeds lol in, vertelde ze afgelopen zomer in het AD. De Bredase is al 14 jaar lid van de Tweede Kamer en daarmee een van de langst zittende Kamerleden. Gevleugelde uitspraak van haar: ‘Niets komt je aanwaaien’. PvdA en Groen Links hebben al aangegeven dat ze na de Tweede Kamerverkiezingen (in maart volgend jaar) alleen samen in een nieuw kabinet stappen. Wat zijn de kansen voor deze progressieve partijen?

Joke.

Joke Bruijs is al een leven lang te zien en te horen in theaters en op radio en tv. De waslijst aan optredens en voorstellingen is indrukwekkend. Om er een paar uit de lichten: theatershows met André van Duin, cabaret met Don Quishocking, Mini & Maxi en De Mounties, musicals als Kaat Mossel en Mooi Katendrecht. En ze speelde Nel Kooiman in de TV-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’, waarin ze met o.a. Gerard Cox de alledaagse werkelijkheid van de jaren vijftig en zestig vorm gaf. Kortom: een Rotterdamse zangeres en actrice met een verhaal.

Roos.

Zangeres Roos Busio komt uit een muzikale familie. Bijna heel de familie Busio zingt of bespeelt een instrument. Roos sloot dit jaar de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening af bij Avans Hogeschool en werkt nu bij Sozo Zorg als begeleider specifieke doelgroepen. Haar muzikale opleiding kreeg ze bij Eveline van Wijk.

Tim, Ad, Wouter en Leon.

Tim Simons (VVD-fractievoorzitter in Drimmelen) is als gastpresentator de rechterhand van Dik van Beest en pastor Ad van Kuyck staat als columnist op de preekstoel. Wouter van Bekhoven uit Terheijden en Leon van Dongen uit Made werken in coronatijden thuis en spelen samen de Thuiswerkquiz. Hun werkplek is resp. het ministerie van Justitie in Den Haag en de gemeente Geertruidenberg. Mirjam Schrauwen en Wim Smetsers gingen met camera en microfoon naar Emmaus in Langeweg. Vóór Mix het slotlied inzet, kijkt Dik van Beest vooruit naar 2021: hoe gaat Spraakvermaak verder in het nieuwe jaar?

Spraakvermaak bij u thuis en Ons Thuis.

Seizoenkaarthouders krijgen automatisch op woensdag 9 december een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd met uitleg over de te volgen stappen.

Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van deze site onder een aparte knop ook een code aanschaffen (€2,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en krijgen daarna automatisch een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd. Op zondag 13 dec. kunt u vanaf 14.00 uur inloggen voor de 83e editie, het programma start zoals altijd om 14.30 uur.