algemeen

Zondag 12 maart: Nog één keer Spraakvermaak met Dik en Maria van Beest.

27-02-2023

Vooraf kunnen we al stellen dat de aflevering van 12 maart een memorabele wordt: Dik en Maria van Beest nemen, na 98 edities, afscheid van Spraakvermaak. En toch is alles ook weer heel gewoon. Dik ondervraagt met kennis van zaken de podiumgasten, zoals hij alle voorgaande keren ook gedaan heeft. Kamervoorzitter Vera Bergkamp en Freek Staps, hoofdredacteur van het ANP, zitten bij Dik aan tafel. Een mooi affiche om afscheid te nemen van de podiumgasten, van de trouwe bezoekers in De Gouden Leeuw en van het Spraakvermaak-team.

Kamervoorzitter.

Sinds september 2012 is ze al Kamerlid, op 7 april 2021 werd Vera Bergkamp gekozen als voorzitter van de Tweede Kamer. Bij haar aantreden schreef ze: “Ik wil en zal een Voorzitter zijn van iedereen en voor iedereen. Onafhankelijk en onpartijdig. Al mijn 149 collega’s zijn me even lief.” Geruisloos is haar voorzitterschap tot op heden niet geweest. Een langdurige en moeizame formatie van Rutte IV, ruzie tussen en binnen partijen en media die elk wissewasje uitvergroten. Aan tafel bij Dik van Beest wacht haar een volgende uitdaging.

 

ANP.

Ook ANP-voorman Freek Staps komt naar Spraakvermaak. Het Algemeen Nederlands Persbureau levert dagelijks nieuws aan vrijwel alle Nederlandse media én biedt bedrijven en organisaties informatie-, pr- en communicatiedienstverlening. Staps omschrijft de kracht van zijn organisatie als “Dat het snel, volledig, en betrouwbaar is. Het ANP is er áltijd en er is geen enkel journalistiek medium dat overal bij kan zijn. Nederlandse nieuwsjournalistiek zonder het ANP kun je je daarom niet voorstellen”.

 

Tonproater.

Andy Marcelissen, tonproater, theatermaker en schrijver van larie-gedichten, is op 12 maart columnist (foto René Schotanus). Ook schrijft hij wekelijks een humoristische column in ’t Carillon. Henk en Nilse van der Sanden (vader en dochter, foto) spelen al 15 jaar samen in allerlei plaatsen en bij diverse gelegenheden. Ze spelen vooral pop en soulmuziek. Op 12 maart verzorgen voor de muzikale omlijsting. John Reniers en Jannet van Gils spelen de laatste quiz van dit seizoen: de Restjes-quiz.

Wethouder en gastpresentator.

Het zijn roerige tijden voor Tim Simons. Begin februari werd hij benoemd als nieuwe wethouder in Drimmelen, werd voor de eerste keer vader en op 12 maart zit Tim (foto René Schotanus) als gastpresentator naast Dik van Beest. De Ring van Mirjam werd dit seizoen opgebouwd in achtereenvolgens Wagenberg, Drimmelen, Made, Lage en Hooge Zwaluwe. Het slotakkoord is voor Terheijden. Cees Willemsen van Atelier-Galerie Les Trois Tulipes‘ in Made, exposeert een van zijn werken op het Spraakvermaak-podium.

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN).

14.00 uur: inloggen livestream is mogelijk.

14.30 uur: presentator Dik van Beest opent de editie 98e editie.

Na afloop is er de mogelijkheid om Maria en Dik persoonlijk de hand te schudden in het cafégedeelte van De Gouden Leeuw.