algemeen

Zondag 12 dec.: Spraakvermaak gaat door, maar alleen digitaal!

30-11-2021

Bovenstaande kop hadden we liever niet geschreven, na de recente maatregelen van het kabinet hebben we echter geen andere keuze. Net zoals vorig seizoen maken we (voorlopig) digitale afleveringen, zonder publiek, met alleen de podiumgasten en medewerkers in de grote zaal van De Gouden Leeuw in Terheijden. Via de livestream kunt u thuis het programma gewoon volgen. We beginnen eerder, om 13.30 uur, zodat we ruim vóór 17.00 uur kunnen afsluiten.  

Op de gastenlijst staan o.a.: Rob Trommelen van Mojo Concerts, Peter Hein van Mulligen van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) en Shakib Sana, huisarts in een achterstandswijk.

 

Mojo Concerts.

Rob Trommelen uit Den Hout is voor Mojo Concerts de grote man als het op boeken van artiesten aankomt. Begon in 1979 kleinschalig met The Bintangs, nu boekt hij alles van AC/DC tot ZZ Top. Trommelen regelt de artiesten achter festivals zoals FortaRock, Pinkpop en Bospop. Hij haalde o.a. Snowpatrol, Coldplay, Fleetwood Mac en Red Hot Chili Peppers naar Nederland. Kortom, een man met een (muzikaal) verhaal.

 

Hoofdeconoom.

Peter Hein van Mulligen is hoofdeconoom bij het CBS en tevens woordvoerder economie en arbeidsmarkt. Regelmatig schuift hij aan bij Nieuwsuur, Op1 en Jinek en nu dus ook bij Spraakvermaak. Hoe staat de Nederlandse economie (na bijna 2 jaar corona en een langdurig demissionair kabinet) er nu voor? Van Mulligen won in 2019 “De Slimste Mens” en is bij Spraakvermaak de 5e podiumgast met deze eretitel.

 

Achterstandswijken.

Shakib Sana was net 17 toen hij vluchtte uit Afghanistan en in een asielzoekerscentrum in Nederland belandde. Hij woonde in Etten-Leur en volgde het vwo in Breda. Shakib wilde piloot worden, maar denkt nu dat de jongen van toen trots zou zijn op de man die hij is geworden: vader, echtgenoot en huisarts, die opkomt voor mensen in achterstandswijken. Hij heeft een praktijk in Rotterdam en Leerdam. De talkshows weten hem te vinden: hij schoof al aan bij Jinek, Humberto en Op1. Shakib Sana maakt zich sterk voor heldere en toegankelijke informatievoorziening in het kader van vaccinaties, zodat mensen zelf een weloverwogen keuze kunnen maken.

Chansons.

Susan Damen uit Terheijden is met haar stembereik en inlevingsvermogen in staat om veel muziekstijlen te brengen: van zwoele jazz tot stevige rock, van Franse chansons tot jaren 80 klassiekers. Susan liet zich voor Spraakvermaak inspireren door het programma ‘Chansons’ van Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps. Ze koos: ‘Non, je ne regrette rien’ van Edith Piaf en ‘Laat me niet alleen’ van Jacques Brel.

Scherp.

Ook in corona-tijden is Theo van Duren weer scherp als columnist (foto Tien Mureau). Twee conciërges uit Terheijden gaan quizzen: Adriënne Roovers van Basisschool Zonzeel en Marlou van Haperen van De Zeggewijzer. Gastpresentator Henk van Ingen werkte lange tijd voor BN De Stem en is tegenwoordig zelfstandig journalist en schrijver. Het kunstwerk van de maand is van Vittorio Dorigo. Lukt het Mirjam Schrauwen, Wim Smetsers en Petra Kimmel om in Volendam (eindelijk) Kees Tol voor de camera te krijgen?

Livestream.

Zondagmiddag 12 dec. bent u er thuis via de livestream gewoon bij. Seizoenkaarthouders krijgen op woensdag 8 dec. per email een unieke code om in te loggen. Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop ook een code aanschaffen (€ 5,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en krijgen daarna automatisch een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Inloggen is al mogelijk vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur opent presentator Dik van Beest, Mix sluit rond 15.45 uur af met het actuele Spraakvermaak-slotlied.