algemeen

Zondag 11 november: Anne Wil Blankers en Olof Suttorp bij Spraakvermaak.

29-10-2018

Zondagmiddag 11 november 2007 gingen de deuren van café Ons Thuis in Terheijden open voor de eerste editie van Spraakvermaak. Zondag 11 november, precies 11 jaar later, staat aflevering nummer 70 op de agenda. Op de 11e van de 11e ontvangen we o.a. Anne Wil Blankers, grande dame van het Nederlandse toneel en Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur van het Amphia ziekenhuis.

Driving Miss Daisy.

Anne Wil Blankers kan het niet laten. Sinds eind september staat ze weer op de planken in de voorstelling Driving Miss Daisy. ‘Ik voel me vereerd om deze prachtrol in zo’n sterk stuk te mogen spelen. Ik verheug me er enorm op om weer in het theater te staan’. Het acteren van Anne-Wil Blankers tilt de tragikomedie naar een hoger plan, was een van de vele positieve recensies. Anne-Wil Blankers won twee keer de prestigieuze Theo d’Or toneelprijs en ze ontving de Theo Mann-Bouwmeesterring.

Amphia Ziekenhuis.

 

Olof Suttorp is sinds januari 2008 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Amphia Ziekenhuis in Breda/Oosterhout. De Raad van Bestuur bepaalt het beleid van het ziekenhuis in samenspraak met de Raad van Toezicht, het bestuur van de medische staf, het management en de adviesorganen. Het Amphia is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland met een verzorgingsgebied van ruim 400.000 mensen. In een tijd waarin ziekenhuizen van de ene op de andere dag (moeten) sluiten, bespreken Dik van Beest en Riebert Verheugen de stand van zaken in de ziekenhuiszorg en m.n. hoe het Amphia er voor staat. Gastpresentator Riebert Verheugen was manager in de zorg, heeft nu een B&B in Made en is raadslid voor de Lijst Harry Bakker.

Zingende zussen.

Claudia & Leanda, 2 zingende zussen uit Nieuwendijk, zorgen voor muzikaal vermaak. Ernest Boel uit Wagenberg is columnist. Ernest heeft een bureau voor advies, training en ontwikkeling. Bianca de Wijs uit Made startte onlangs een dagbestedingscentrum. Ze vertelt wat ze precies doet. Mirjam Schrauwen, Petra Kimmel en Theo den Exter waren bij Jazzin’Abt. Wat is de aantrekkingskracht van jazzmuziek en wat beweegt vrijwilligers en muzikanten (o.a. Rob van Bavel) om elk jaar weer belangeloos deze jazz-muziekmiddag te organiseren? En we spelen de hondentrimmersquiz met Jolanda Kooijman van Trimsalon Terheijden en Belinda Konings van 1001 Vachten, eveneens uit Terheijden.

Rabobank Amerstreek.
Johan Halters zal op 11 nov. namens het Rabobank Amerstreek Stroomversnellingsfonds, een cheque overhandigen aan voorzitter Wim Smetsers. Mede dankzij de zeer gewaardeerde bijdrage van de bank maken we de omslag van analoog naar volledig digitaal, resulterend in een betere geluids- en beeldtechniek.

Praktische informatie.
Zondag 11 november: Spraakvermaak aflevering 70, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. De ingang is weer als vanouds, om 13.30 uur gaat de deur van de zaal open, om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest. Mix sluit rond 16.45 uur af met het actuele Spraakvermaakslotlied.