algemeen

Zondag 11 december: Spraakvermaak sluit 2022 af met Lucille Werner, Gert de Kok en Christ Klep.

24-11-2022

Lucille Werner

Vanaf maart vorig jaar zit Lucille Werner in de Tweede Kamer voor het CDA. In het begin had ze het gevoel dat ze in een soort kermisattractie verzeild was geraakt, inmiddels heeft ze haar draai gevonden. Lucille Werner (foto Leonard Walpot) presenteerde talloze televisieprogramma’s, maar er is er één waar ze nog dagelijks aan herinnerd wordt: Lingo. Ze presenteerde het legendarisch spelprogramma van 2005 tot 2014 en was de enige televisiepresentator met een zichtbare lichamelijke handicap.

Gert de Kok

Sinds 25 april 2005 is Gert de Kok burgemeester van Drimmelen en is daarmee een van de langst zittende burgemeesters (foto gemeente Drimmelen). Op 16 december a.s. legt hij zijn ambtsketen af. Aan de Gemeenteraad formuleerde hij zijn naderende afscheid als volgt: “Ik heb het altijd een grote eer gevonden om burgemeester te mogen zijn van de gemeente Drimmelen, maar besef anderzijds ook heel goed dat het moment van vertrek altijd een keer zal komen” Op 11 december kijkt Gert de Kok (PvdA), samen met Dik van Beest en gastpresentator Walter van de Calseyde, terug op zijn burgemeesterschap.

Christ Klep

Op zijn website omschrijft Christ Klep zich als allround liefhebber van geschiedenis, internationale betrekkingen en wat zich nog meer afspeelt in de wondere wereld van oorlog en vrede. De militair historicus schuift regelmatig aan bij Op1, Buitenhof en Khalid & Sophie om de achtergronden van oorlogen en vredesmissies te duiden. Sinds de Russische inval in Oekraïne heeft hij er een dagtaak bij gekregen. Typerende uitspraak van Klep: ‘Er is geen absurdere activiteit te bedenken dan oorlog. Je raakt er nooit over uitgelezen.’

Fluïde

Zangeres Catelijne Bach vormt samen met Ferdinand Schmutzer (contrabas) en Jeroen Matthijssen (piano) Fluïde. Op 11 dec. brengen ze luistermuziek, van jazz tot fado en chansons. Marnix Thijssen (foto onder) uit Made staat als columnist voor de eerste keer op het Spraakvermaakpodium. Marnix is adviseur Waterproductie bij Brabant Water en in zijn vrije tijd voorzitter van de Stichting Roeiregatta Drimmelen en lid van de werkgroep Energie Neutraal Drimmelen.

In de ring bij Mirjam” komt deze keer vanuit Made, Kathleen van Gorp en Stella de Rijk spelen de honden-quiz, het kunstwerk van de maand is van Marie-José Dirkse uit Terheijden.

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

Zondag 11 december:

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN).

14.00 uur: inloggen livestream is mogelijk.

14.30 uur: presentator Dik van Beest opent editie 95.