algemeen

Zondag 11 dec.: Toon Gerbrands en Michael van Praag bij Spraakvermaak.

25-11-2016

Op 11 dec. ontvangen we in café Ons Thuis in Terheijden:

+ Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV.

+ KNVB-voorzitter Michael van Praag.

+ Willemijn van Hees, burgemeester van Geertruidenberg.

+ Broers Tom-Jan en Jan Meeus, journalisten bij NRC Handelsblad.

+ Mark van Oosterhout, gastpresentator.

+ Fleur Vlaskamp, columniste.

+ Mirjam Schrauwen gaat oliebollen proeven.

+ Bo Dudok  verzorgt de muzikale onderdelen.

+ Freek van Bijsterveld en Levien Timmers spelen de padvindersquiz.

+ Mix zingt het Spraakvermaakslotlied.

Zondag 11 december, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Aanvang: 14.30 uur, zaal open: om 13.30 uur, entree € 3,-

We verwachten veel bezoekers, dus kom zeker op tijd!

Spraakvermaak duikt op 11 december in de voetbalwereld. We ontvangen voetbaltoppers als Toon Gebrands, algemeen directeur van PSV en KNVB-voorzitter Michael van Praag. Presentator Dik van Beest krijgt die middag hulp van gastpresentator (en voormalig wethouder) Mark van Oosterhout. Maar er is meer dan alleen voetbal. Willemijn van Hees, burgemeester van buurgemeente Geertruidenberg, zit op het podium en ook de broers Tom-Jan en Jan Meeus, gerenommeerde journalisten bij NRC Handelsblad. Bo Dudok uit Terheijden en Fleur Vlaskamp uit Wagenberg zorgen voor de jeugdige  inbreng.

Topmanager.

Op voormalig volleyballer Toon Gerbrands mag je gerust het etiket ‘topmanager’ plakken. Na zijn actieve sportcarrière werd hij volleybalcoach (4 landstitels) en bondscoach van het Nederlands heren volleybalteam (Europese titel en plaatsing voor de Olympische Zomerspelen 2000 in Sydney). Gerbrands was in die periode ook manager en directeur van de DSB-schaatsploeg. Vervolgens werd hij algemeen directeur van voetbalclub AZ, waarbij de Alkmaarse club de landstitel, de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal won. Sinds 1 september 2014 is Toon Gerbrands algemeen directeur van PSV. In zijn eerste seizoen behaalde de Eindhovense club meteen de landstitel met als bonus een mooie route in de Champions League. En ook vorig seizoen was PSV -met dank aan De Graafschap- de sterkste.

 

Voorzitter.

Michael van Praag was ruim 14 jaar voorzitter van Ajax (1989-2003). Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Jaap van Praag, die tussen 1964 en 1978 voorzitter was van de Amsterdamse club. Michael van Praag was oorspronkelijk scheidsrechter in het amateurvoetbal. In de periode dat Michael van Praag aan het hoofd stond, won Ajax onder meer de UEFA Cup (1992) en in 1995 zowel de UEFA Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. In 2008 werd hij gekozen tot voorzitter van de KNVB, een functie die hij nog steeds bekleed. Michael van Praag is ook voorzitter van de Nederlandse Sport Raad.

Broers Meeus.

Tom-Jan en Jan Meeus, geboren en getogen op de Drimmelseweg in Made, werken bij NRC Handelsblad. Tom-Jan won 2 jaar geleden de Anne Vondelingprijs voor zijn politieke verslaggeving. Eerder was hij voor de NRC correspondent in de Verenigde Staten. Hij maakte er de opkomst en overwinning mee van Barack Obama. Tom-Jan schreef vier boeken, waaronder ‘De grote Amerikashow’ en ‘Obama Obama’. Jan Meeus is hoofd van de Onderzoeksgroep bij de NRC Handelsblad. Vorig jaar verscheen zijn misdaadbiografie ‘Verraad’ over Willem Holleeder. Het boek schetst de criminele carrière van De Neus na de Heineken-ontvoering tot aan zijn arrestatie in december 2014.

 

willemijn van heesJongste vrouwelijke burgemeester.

Willemijn van Hees begon haar politieke loopbaan als raadslid in haar geboorteplaats Zundert. In 2008 werd ze daar de eerste vrouwelijke wethouder en in 2012 werd ze benoemd tot burgemeester van Geertruidenberg. Daarmee was ze als 34-jarige de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Willemijn van Hees past dus naadloos in de rubriek ‘Talent&Zo’ van Tim Simons en Arjen van Drunen.

Fleur Vlaskamp is ook een talent op het podium en elk seizoen staat ze garant voor een boeiende en humoristische column. Ook Bo Dudok (17) kunnen we onder de talenten scharen. Bo verzorgt het muzikale gedeelte en haar grote  passies zijn zingen, dansen en acteren. Ze zong al in musicals zoals Annie en de Piratenkoniging, was Eva in Vluchtweg en speelde Jolijn in de TV-serie Brugklas (Zapp NPO 3).

fleur vlaskamp

foto: Tien Mureau

bo dudok

 

 

 

 

 

 

 

Binnenhof.

mark van oosterhout

foto: Tien Mureau

Gastpresentator Mark van Oosterhout was in Drimmelen voor de VVD een aantal jaren wethouder. Begin dit jaar startte hij als projectmanager bij de gemeente Den Haag. In de Hofstad coördineert Mark de gemeentelijke taken rondom de verbouwing van het Binnenhof. Vorige week werd getest met welk meel van de Terheijdense molen je de lekkerste oliebollen kunt bakken. Mirjam Schrauwen, Petra Kimmel en Theo den Exter gingen kijken, ruiken en proeven.  En we spelen ook nog de Padvindersquiz met leden van Scouting Made en Scouting Zwalaho uit Lage Zwaluwe.

Zondag 11 dec.: Spraakvermaak in café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Zaal open om 13.30 uur, om 14.30 uur klinkt de openingstune en is het woord aan presentator Dik van Beest. De eindtijd is altijd lastig voorspelbaar, maar gezien het grote aantal spraakmakende gasten verwachten we dat het wat later wordt dan gebruikelijk. De afronding blijft uiteraard als vanouds: het op het programma toegesneden slotlied van Mix.