algemeen

Zondag 10 okt.: Spraakvermaak opent met Albert Verlinde, Ina Adema en Mattijs Manders.

27-09-2021

Zondag 10 okt. opent Spraakvermaak het 15e seizoen. We zijn blij dat we in De Gouden Leeuw weer ‘gewoon’ publiek mogen ontvangen. En zoals altijd weten podiumgasten ook nu weer de weg naar Terheijden te vinden. Op de gastenlijst staan klinkende namen, zoals Albert Verlinde, Ina Adema (Brabantse commissaris van de Koning) en Mattijs Manders, algemeen directeur van NAC Breda.

 

Entertainmentdeskundige.

Wie kent hem niet, Albert Verlinde? Op zijn visitekaartje staat o.a. theaterproducent, presentator en entertainmentdeskundige. Verlinde is ook politicus: in Vught zit hij voor de VVD in de gemeenteraad. Presentator Dik van Beest en gastpresentator Tim Simons gaan samen het gesprek aan met deze welbespraakte Brabander.

 

Commissaris van de Koning.

Ina Adema is sinds 1 oktober vorig jaar Commissaris van de Koning in Brabant. Ze is de opvolger van Wim van de Donk (die naar de KUB vertrok) en net zoals haar voorganger komt ze ook kennismaken met Spraakvermaak. Ina Adema was eerder jurist, gespecialiseerd in bedrijfsovernames en fusies en was burgemeester in Veghel en Lelystad.

 

Parel van het Zuiden.

Vorig jaar werd Mattijs Manders aangesteld als algemeen directeur bij NAC Breda. Eerder was hij directeur van ADO Den Haag en bij Eredivisie CV, de belangenorganisatie van eredivisieclubs. De Parel van het Zuiden glanst al een tijdje niet meer, hoe kan Manders het tij keren?

Breekbaar en puur.

Zangeres Sjoek de Vries uit Hooge Zwaluwe heeft via vele muzikale omzwervingen haar draai als singer-songwriter gevonden. Gestart op haar 10e met cantates van Bach in een kerkkoor, via blues, jazz, pop en rock ontstond de behoefte om haar nummers klein en intiem te gaan brengen, breekbaar en puur.

Opening.

Burgemeester Gert de Kok opent zoals gebruikelijk het nieuwe seizoen en is ook columnist. Erik van Beijnen uit Made en Jan Stoop uit Tilburg hebben dezelfde hobby: goochelen. Samen spelen ze de goochelaars-quiz. Mirjam Schrauwen gaat weer de hort op, maar wel anders dan anders. En ook in deze (87e) editie sluit Mix het programma af met het actuele slotlied.

CoronaCheck.

Bij de ingang wordt bij iedereen een CoronaCheck gedaan. Hierbij is nodig:

  • Een geldig vaccinatiebewijs met QR-code of een testbewijs (niet ouder dan 24 uur) of een bewijs dat je genezen bent van corona (alle 3 de bewijzen met QR-code geven toegang).
  • Seizoenkaart 2020-2021 (ook geldig dit seizoen).
  • Legitimatie (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).
  • Geldt ook voor podiumgasten en medewerkers van Spraakvermaak.
  • De ingang is enkel aan de voorzijde van De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.
  • Zaal open om 13.00 uur, programma start om 14.30 uur.

Livestream.

We gaan in het nieuwe seizoen gewoon door met de digitale edities. Op de betreffende zondagmiddagen kunt u dus ook thuis via een livestream het programma volgen. Seizoenkaarthouders krijgen vóór elke aflevering via email een unieke code om in te loggen, niet-seizoenkaarthouders betalen € 5,50 als bijdrage. De uitzendtijd is identiek aan de ‘gewone’ afleveringen: 14.30 uur tot ongeveer 16.45 uur. Inloggen is mogelijk vanaf 14.00 uur.