algemeen

Zondag 10 maart: Spraakvermaak sluit seizoen af met Joris Gerritsen, Rianne Donders, Michel Baars en Eva de Schipper.

27-02-2024

Joris Gerritsen (foto Paul Rapp) is hoofdredacteur De Gelderlander, het grootste regionale dagblad van Nederland voor de grootste provincie van Nederland. Met 106.000 abonnees en gemiddeld 600.000 bezoekers online heeft de krant een groot bereik. Toch merkt Gerritsen dat het aantal nieuwsmijders toeneemt. Wat kun je hier tegen doen in een tijd van ontlezing? Terwijl de behoefte aan nieuws uit de regio alleen maar groter wordt.

Rianne Donders (foto Wim Roefs) heeft een achtergrond in het onderwijs. Zij was raadslid en wethouder in Etten-Leur, voordat ze in 2004 werd benoemd tot burgemeester van Geldrop-Mierlo. In 2015 volgde een benoeming tot burgemeester van Roermond, vervolgens werd ze waarnemer in de gemeente Maashorst.

Michel Baars (foto New Horizon) is oprichter en directeur van New Horizon Urban Mining. Zijn bedrijf in Nieuwkuijk produceert én levert circulaire bouwmaterialen. In feite bestaat het uit drie onderdelen: een sloopbedrijf, een materialenleverancier en een onderdeel dat focust op sociale impact. Baars: “In een circulaire economie gaan we ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later. In plaats van het te slopen, demonteren we gebouwen. We oogsten de (her)bruikbare materialen.

 

Eva de Schipper (foto) is redacteur/verslaggever bij Omroep Brabant. Op 10 maart zit ze als gastpresentator naast Henk van Ingen:Voor mij voelt Brabant iedere keer weer als thuiskomen. Pas als je bij Omroep Brabant gaat werken, merk je hoe uitgestrekt onze provincie is. Elke streek is verschillend, maar tegelijkertijd zie je de Brabantse gezelligheid overal in terug.

Anouk Koreman neemt al een voorschot op de Boekenweek (16 t/m 24 maart) en speelt de Boekenquiz met Inge van Oosterhout uit Wagenberg en Raimke Groothuizen uit Breda. Inge schreef ‘Van bakfiets tot brandhaard. Een jong Nederlands gezin tussen Amerikaanse elitemilitairen’. Raimke gaf haar boek als titel mee: Hoe word ik een on(der)wijs goede teamleider?, een managementboek in romanvorm.

Overige gasten: Walter van de Calseyde is deze keer columnist. Jannette van de Aa, Alex Broekaart, en Johan Akkermans (samen Biloute!) verzorgen de muzikale onderdelen. Mirjam Schrauwen presenteert ‘Het snoepje van Drimmelen’ en Rudy Rijnart zorgt voor een fraai kunstwerk op het podium.

Afscheid.

Komt vaker voor aan het einde van een seizoen, redactieleden die afscheid nemen. Jeanne van Oosterhout stopt bij de redactie, maar neemt achter de schermen nog wat taken op zich. De opvolger van Jeanne draait al een paar afleveringen mee: Walter Dingenouts uit Terheijden. Ad van Oosterhout was vanaf het prille begin (april 2007) betrokken bij Spraakvermaak en neemt na 17 jaar afscheid.

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

Zondag 10 maart:

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN)

14.30 uur: presentator Henk van Ingen opent aflevering 104.

Spraakvermaak is ook live te volgen via Omroep Drimmelen.