algemeen

Zondag 10 maart: Mode-ontwerper Mart Visser en politica Madeleine van Toorenburg bij Spraakvermaak.

23-02-2019

Weer eens wat anders: Mart Visser, een bekende Nederlandse modeontwerper, is op 10 maart te gast bij Spraakvermaak. Madeleine van Toorenburg, lid van de Tweede Kamer voor het CDA, komt ook naar Terheijden, net zoals comédienne Christel de Laat van Omroep Brabant. Tim Ovington vertelt over zijn lotgevallen als reizende leraar en het Trombonekwartet Nieuwe Veste zorgt voor muzikale afwisseling.

Haute-couture.
Mart Visser geniet vooral bekendheid door zijn haute-couture-collectie. Naast deze exclusieve lijn beschikt het label ook over een zogenaamde prêt-a-porter lijn (confectiekleding). Verder zijn er nog vele accessoires die het merk ‘Martvisser’ dragen, zoals schoenen, tassen, bedlinnen en brillen. Op zijn website schrijft hij: “Het is altijd mijn doelstelling geweest om met het ontwerpen van een confectielijn de jonge oma, haar dochter en de volwassen kleindochter te kunnen kleden.” Mart Visser wordt overigens al jaren bekritiseerd door dierenrechtenorganisaties vanwege het gebruik van bont in zijn collecties.

 

Kinderpardon.
Madeleine van Toorenburg zit al 12 jaar voor het CDA in de Tweede Kamer. Ze studeerde rechten in Utrecht, internationaal recht in Londen en promoveerde vervolgens op de aansprakelijkheid van de medepleger van strafbare feiten. Sinds de verkiezingen van 2017 is Van Toorenburg namens haar partij woordvoerster veiligheid en justitie (criminaliteit, drugs, gevangeniswezen) en terrorisme-beleid. De afgelopen weken was ze volop in het nieuws vanwege de ommezwaai van het CDA rond de verruiming het zgn. kinderpardon. Uiteraard kijken we met Madeleine van Toorenburg ook naar 20 maart, de dag van de Provinciale Statenverkiezingen.

Comédienne.
Christel de Laat, ‘n Bourgondische Brabantse comédienne, is a.s. zondag columnist. Met haar nieuwste programma “Zijn daar nog vragen over?” toert ze langs de theaters. De meeste mensen zullen Christel vooral kennen als Betty van den Oetelaar. In die rol presenteert ze voor Omroep Brabant de wedstrijd ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’. De voorronden zijn inmiddels achter de rug, op 27 maart is de grande finale.

Travelling Teacher.
De roots van Tim Ovington liggen in Schotland, op zijn 16e kwam hij in Terheijden wonen. Tim volgde de lerarenopleiding en werd docent Engels en Mediawijsheid. Als The Travelling Teacher reisde hij de wereld rond om zich te verdiepen in het buitenlandse onderwijs. Terug in Terheijden vertelt hij over zijn nieuwe plannen. Zondag 7 april staat in Wagenberg – na een onderbreking van 15 jaar- de Oude Weideloop weer op de kalender. De Terheijdenloop is dit jaar op 19 mei. Bob de Hoop uit Wagenberg en Mark Dauwerse uit Terheijden nemen in de hardloopquiz al een voorschot op beide evenementen. Mirjam Schrauwen ging op zoek naar de mysterie van de Spinolaschans (tussen Terheijden en Breda) en heeft op 10 maart ook nog een andere rol: die van gastpresentator.

Trombonekwartet.
Gerard de Krom, Cas van Haperen, Jacques Jansen en Peter Nouws vormen samen het Trombonekwartet Nieuwe Veste. Het Bredase kwartet wordt regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan festivals, concerten en evenementen en speelde ook op het prestigieuze Prinses Christina Concours. Bij Spraakvermaak spelen ze bewerkingen uit de filmmuziek, pop en jazz.

Seizoenkaarten 2019/2020.
Inmiddels is al een groot gedeelte van de seizoenkaarten 2019/2020 verkocht. I.v.m. met het komende jubileum (75e Spraakvermaak op 13 okt. a.s.) is het verstandig om in het bezit te zijn van kaart. De prijs is onveranderd, een kaart kost ook in nieuwe seizoen € 17,50 en daarmee kunt u van oktober t/m maart 6 keer naar Ons Thuis. Op 10 maart verkopen we bij de entree nieuwe seizoenkaarten. Bestellen kan ook via deze pagina. Klik rechts bovenaan op de afbeelding van de seizoenkaart en route naar een nieuwe kaart wordt in gang gezet. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuis bezorgd.

Praktische informatie.
Zondag 10 maart: Spraakvermaak editie 74, slotaflevering van seizoen 12, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. De deuren gaan om 13.30 uur open, om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest. Mix sluit rond 16.30 uur het 12e seizoen af met het actuele Spraakvermaakslotlied.