algemeen

Zondag 10 januari: Spraakvermaak start het nieuwe jaar met Charles Groenhuijsen en Renske Leijten.

27-12-2020

De eerste Spraakvermaak in 2021 komt niet meer vanuit Ons Thuis, maar vanaf De Gouden Leeuw in Terheijden (Raadhuisstraat 13, zie artikel hieronder). Wat blijft is de inhoud en opzet, de variatie aan gasten, de muziek, de column, de quiz en het slotlied van Mix. Voorlopig maken we in het nieuwe jaar digitale afleveringen en ook met de huidige verscherpte maatregelen is dat nog steeds mogelijk. Op de gastenlijst voor 10 jan. staan o.a.: Charles Groenhuijsen, Renske Leijten, John Reniers en columnist Theo van Duren.

Vooruitziende blik.

‘Álles gaat voorbij, zelfs Donald Trump’ was de titel van het eind 2019 verschenen boek van Charles Groenhuijsen. De Amerika-kenner en Op1-presentator blijkt een vooruitziende blik te hebben. Andere uitspraak: ‘Je zou het niet snel zeggen als je de Nederlandse media volgt over het Amerika van Trump, maar het is echt waar: Amerika wordt in rap tempo een progressiever land. Mooi uitgangspunt voor Dik van Beest en gastpresentator Eline Kimmel voor een boeiend gesprek.

Rechtsstaat.

Renske Leijten is al ruim 14 jaar Tweede Kamerlid voor de SP. Samen met Pieter Omtzigt beet ze zich vast in de kinderopvangtoeslagaffaire: ‘De rechtsstaat voelt niet meer als rechtsstaat’. Hoe gaat dat aflopen en wat zijn de perspectieven voor de SP in maart bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer? En: waarom gaat de SP geen verbond aan met andere progressieve partijen zoals PvdA, Groen Links en Partij voor de Dieren?

Prettig Gekookt.

John Reniers was 35 jaar hét gezicht van café-restaurant Buitenlust aan de Moerdijkseweg in Terheijden (nu restaurant Ripasso). John kan – kost hem geen enkele moeite – een middag vullen met grappige en ontroerende verhalen uit die tijd. Tegenwoordig kookt hij op verzoek aan huis, verzorgt workshops en geeft horeca-advies onder de noemer ‘Prettig Gekookt’. Werkt nauw samen met Frank van Gils Catering uit Made en is ook culinair adviseur bij Hanos – ISPC Breda.

 

Uitstapje.

Vanuit het land van Ravenstein maakt Theo van Duren op 10 januari weer zijn jaarlijkse uitstapje naar Terheijden. Eigengereide en tegendraadse humor zijn de hoofdbestanddelen van Theo’s column. Alex Broekaart en Johan Akkermans zorgen voor muzikale afwisseling en Mirjam Schrauwen blikt terug op het speciale jaar 2020 en kijkt ook vooruit. Caroline van Schubert en Joost Klaverdijk, freelance journalisten voor BN DeStem in de regio Drimmelen, gaan quizzen. Mix sluit zoals altijd het programma af met het actuele Spraakvermaak-slotlied.

Spraakvermaak online.

Seizoenkaarthouders krijgen automatisch op woensdag 6 januari een link en uniek wachtwoord per e-mail toegestuurd met uitleg over de te volgen stappen.

Niet-seizoenkaarthouders kunnen op de startpagina van www.spraakvermaak.nl onder een aparte knop een code aanschaffen (€2,50 per aflevering, te betalen via iDeal) en ontvangen vervolgens een link en uniek wachtwoord. Op zondag 10 jan. kunt u vanaf 14.00 uur inloggen voor de 84e editie, het programma start zoals altijd om 14.30 uur.