algemeen, seizoen 12, seizoenkaarten, spraakvermaak, verslag

Zondag 10 febr.: Astrid Kersseboom, Eric Smit en Saartje van der Made bij Spraakvermaak.

26-01-2019

Ook op de 2e zondag van februari biedt Spraakvermaak weer een boeiend en gevarieerd programma. Astrid Kersseboom is te gast, presentator van het NOS-Journaal, net zoals Eric Smit, hèt gezicht van Follow the Money. Saartje van der Made, geboren en getogen in Wagenberg, vertelt a.h.v. beelden over haar werk als architect. Cor Smits maakte als gemeentesecretaris onlangs de overstap van Drimmelen naar Etten-Leur. Die overstap vormt geen beletsel om weer gastpresentator bij Spraakvermaak te zijn.

Astrid.

Astrid Kersseboom werkte na haar journalistieke opleiding eerst bij Omroep Brabant en stapte in 1998 over naar de NOS. Ze werd nieuwslezer bij de radio en ging vervolgens bij Studio Sport werken. Af en toe viel ze al in bij het NOS Journaal, in 2004 maakte ze de definitieve overstap. Vanaf 2007 presenteert Astrid Kersseboom voor de NOS ook de traditionele televisie-uitzending rondom Koninginnedag/Koningsdag. En ze was de centrale presentator bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013.

Eric.

Eric Smit schuift vaak aan bij DWDD, Pauw of Jinek wanneer Follow the Money bijzonder nieuws te melden heeft. Deze journalistieke beweging heeft een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Follow the Money doet onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. Of het nu gaat om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs, als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid. In 2017 werd Smit uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. Een jaar eerder won hij de finale van De Slimste Mens en daarmee zit (na Klaas Dijkhoff) voor de 2e keer een Slimste Mens op het Spraakvermaakpodium.

Saartje.

Saartje van der Made studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Ze ging werken bij Benthem Crouwel Architects in Amsterdam en was betrokken bij diverse projecten die verschillen in schaal en functie: van musea en stedenbouwkundige ontwikkeling tot metrostations en kantoorgebouwen. Saartje is een creatieve en originele denker die bekend staat om haar gedurfde en verrassende oplossingen. Het recent opgeleverde gebouw van de Goede Doelen Loterijen in Amsterdam is een mooi voorbeeld: hier is in nauwe samenwerking met de klant een duurzaam gebouw gerealiseerd dat perfect aansluit bij de wensen en waarden van deze organisatie. Ze vertelde er onlangs nog over in het programma RTL4-programma 5 uur live. En ze gaf niemand minder dan Bill Clinton een rondleiding door het nieuwe hoofdkantoor.

Jan en Rob.

Jan Huijbregts uit Wagenberg was drummer in hardcore/metalbands, werd zanger in verschillende coverbands en volgt nu een opleiding om ook ook andere genres te gaan zingen. Een ideaal moment dus voor een optreden bij Spraakvermaak. Bredanaar Rob Roovers was al eens columnist bij Spraakvermaak a gogo, op 10 febr. spreekt hij vanaf de preekstoel in de een ‘gewone’ aflevering. Rob heeft al een aantal jaren een belangrijke functie ‘achter de schermen’: het halen en brengen van hoofdgasten.

Mirjam, Miëlle en Annie.

Mirjam Schrauwen stapte op lijn 214 van de buurtbus en raakte aan de praat met passagiers en chauffeur. Het resultaat ziet u in het filmpje ‘De Hort op met Mirjam’. Met carnaval in zicht, is het deze weken weer tijd voor het sauwelen/tonproaten. En dus spelen we de quiz met 2 gerenommeerde tonproaters: Miëlle Stoop uit Terheijden en Annie van der Ven uit Made.

Thecla en Jopie.

Zondagmiddagcafé Spraakvermaak is ook volgend seizoen weer open. Dat betekent dat we op 10 febr. (en ook op 10 maart) nieuwe seizoenkaarten verkopen. Thecla den Exter en Jopie van Oosterhout zitten bij de ingang met een grote stapel seizoenkaarten 2019/2020. De prijs is onveranderd, een kaart voor het nieuwe seizoen kost wederom € 17,50 en daarmee kunt u van oktober t/m maart 6 keer naar Ons Thuis voor een aangename zondagmiddag. Ook de prijs van een los kaartje blijft hetzelfde: € 3,50.

Dik.

Zondag 10 februari: Spraakvermaak aflevering 73, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. De deuren gaan om 13.30 uur open, om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest. Mix sluit rond 16.45 uur af met het actuele Spraakvermaakslotlied.

Astrid Kersseboom DWDD Eric Smit NOS