algemeen

Zondag 10 december: Spraakvermaak draait door!

01-12-2023

Ook na de feestelijke 100e aflevering gaat Spraakvermaak op de vertrouwde voet verder. Zondag 10 december bieden we weer een gevarieerd programma met spraakmakende gasten. Presentator Walter van de Calseyde ontvangt o.a. Jan Slagter en Hilda Vliegenthart en politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Jan Slagter (foto Tien Mureau) is een fan en trouwe gast van Spraakvermaak. Gelukkig heeft hij altijd iets nieuws te melden. We zijn benieuwd naar zijn opvatting over zijn eigen prominente rol als zeer frequente tv-gast, over god, over de huidige tv-cultuur, over het cancelen van tv-iconen als Mathijs van Nieuwkerk en Tom Egberts. Enz. enz. “Oudere witte mannen hebben de laatste tijd veel over zich heen gekregen. Dat zijn vaak de ‘daders’. Ik ben niet bang om ze te helpen. Ooit ervoer ik zelf hoe eenzaam het voelt om verstoten te worden.” Never a dull moment met Jan.

Nieuwe Veste.

Hilda Vliegenthart (foto René Schotanus) kwam na haar studie psychologie en vrijetijdswetenschappen terecht in de cultuurwereld. Eerst bij Cultuurhuis (de) Lindenberg in Nijmegen, vervolgens bij concertgebouw De Doelen in Rotterdam en daarna bij Theater de Lievekamp in Oss. Sinds 2015 woont en werkt ze in onze regio. Eerst als directeur/bestuurder bij De Nobelaer in Etten-Leur en vanaf eind vorig jaar in dezelfde rol bij Nieuwe Veste Breda. Haar passie en drive zijn helder: “Ik wil mensen stimuleren om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dat is essentieel als je gelukkig wilt worden.”

Opsporing Verzocht.

Willem van Hooijdonk (Foto: ©Politie) was eerder gast bij Spraakvermaak. Midden in Coronatijd, in 2020, dus zonder livepubliek. Sinds 1997 is hij politiewoordvoerder en vanaf 2008 is hij geregeld te zien in het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ en ‘Bureau Brabant’. Als perswoordvoerder van politie Zeeland-West-Brabant ontving hij vorige maand de hoogste politieonderscheiding van de minister. Volgens de adviescommissie dient hij als voorbeeld voor velen en heeft hij veel collega’s de kneepjes van het vak geleerd. Reden genoeg om zich in het warme bad van Spraakvermaak te mogen wentelen.Ik ga nog altijd fluitend naar mijn werk. Iedere dag is anders en het verveelt nooit. Maar medio volgend jaar ga ik toch stoppen.”

Formatie.

Henk van Ingen bespreekt de stand van zaken rond de (vermoedelijk langdurige) formatie. We zijn altijd blij als Mario komt zingen, op 10 december staat ie weer op het podium. Mirjam Schrauwen gaat verder met “De uitdaging van Mirjam”. In de Kerst-quiz kijken we al vooruit naar de naderende feestdagen. Nella Lucas van schilderatelier De Aardewerkplaats in Lage Zwaluwe exposeert een bijzonder kunstwerk op het podium, TJA sluit af met een vocale terugblik.

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN)

14.30 uur: Walter van de Calseyde opent editie 101.

Spraakvermaak is ook live te volgen via Omroep Drimmelen.

Binnen de gemeente Drimmelen via:

-Ziggo, kanaal 42

-KPN, kanaal 1476

-Delta en Caiway, kanaal 12,

Buiten de gemeente Drimmelen via www.omroepdrimmelen.nl/online