algemeen

Zondag 10 dec.: Commissaris van de Koning Wim van de Donk bij Spraakvermaak.

28-11-2017

 

Zijn naam werd genoemd eind oktober, zelfs als vice-premier in het nieuwe kabinet Rutte III, toch bleef commissaris van de koning Wim van de Donk Brabant trouw. ‘Ik geniet met volle teugen van dit mooie ambt. Het gaat goed met Brabant en ik ga graag door om de provincie nog mooier te maken, samen met het nieuwe kabinet.’ Wim van de Donk (foto Marc Bolsius) wordt geroemd om zijn intelligentie en zijn manier van besturen. Begin dit jaar werd hij door collega’s verkozen tot de beste lokale bestuurder van 2016. In de verkiezing eindigde hij voor burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam die de prijs de twee keren daarvoor won. Van de Donk droeg de prijs in zijn speech op aan zijn inwoners: ‘Ik dacht: ik sta hier namens alle Brabanders, voor wie ik elke dag dit werk doe.’ Zondag 10 dec. vertelt van de Donk zijn verhaal op het podium van Spraakvermaak.

B&B.

‘Dokter Braat’ is nog steeds een begrip in Terheijden. Vanaf 1981 hadden Huub en Monique Braat een huisartsenpraktijk in hun statige pand aan de Raadhuisstraat. Vijf jaar geleden sloten ze de praktijk en gingen op zoek naar een huis in Frankrijk om een B&B te beginnen. Dat huis vonden ze in Mirebeau, in de omgeving van Poitiers. Alle werkzaamheden in het huis doen ze zelf, de eerste 2 gastenkamers zijn gereed en ze zijn gestart met de bouw van 2 nieuwe kamers. Huub en Monique Braat passen niet helemaal in het plaatje van het TV-programma ‘Ik Vertrek’, want in de wintermaanden wonen ze gewoon in Terheijden. Mooie kans dus om ze eens uit te nodigen bij Spraakvermaak.

Eredivisie Vrouwen.

 

Na het voor Nederland zo succesvolle EK afgelopen zomer zit het vrouwenvoetbal in de lift. Tim en Arjen ontvangen in Talent&Zo Jade Adan uit Teteringen, de talentvolle keepster van Achilles’29 uit Groesbeek. Jade keept op het hoogste niveau, in de Eredivisie Vrouwen. Ellen Verhaard uit Made is a.s. zondag voor de 2e keer gastpresentator. Ze is HR Manager bij EGLO Verlichting Nederland, tevens yoga-instructeur bij Entertrainment Factory en wedstrijdsecretaris Pupillen bij Madese Boys.  Zanger/gitarist Bart Pullens (Cowboy Billie Boem) en trompetist  Bert Lochs zorgen voor de muzikale afwisseling.

Kerstverhalen.

Vaste jaarlijkse columnist Theo van Duren heeft dit seizoen de decembermaand uitgekozen om naar Terheijden te komen. Theo is cabaretier en natuurfilosoof, tevens directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds. Theo heeft een geheel eigen kijk op een aantal wereldse zaken en deelt deze steevast op humoristische wijze met het publiek. Mirjam Schrauwen, Petra Kimmel en Theo den Exter gingen ‘De Hort Op’ op zoek naar kerstverhalen. En we spelen de BOA’s-quiz met 2 Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Drimmelen,  Roy Lagendijk en Charissa Jongeneel.

Zondag 10 december: Spraakvermaak afl. 65, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 13.30 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Dik van Beest opent om 14.30 uur het programma, rond 16.30 uur sluit Mix af met het Spraakvermaaklied, de humoristische terugblik op het programma.