13/01/2008 – De Gemeente Drimmelen

Karin van den Berg zal deze raadsperiode geen wethouder worden. Dat zei ze zondag 13 januari tijdens de derde editie van Spraakvermaak. Van den Berg reageerde daarmee op een uitspraak in de tweede editie van Spraakvermaak in december. Ze wilde graag zelf toelichten dat ze in ieder geval deze periode gewoon fractievoorzitter van de Lijst Harry Bakker blijft. Daarna werd ze door presentator Dik van Beest gestrikt als gastpresentator, een rol die ze met verve vervulde.

bbblbbbr
77
82
81
80
79
78
75
76
73
74
71
72
77
82
81
80
79
78
75
76
73
74
71
72

Als eerste kwam De Kwestie aan de orde. Gemeentesecretaris Clemens Wortel liet zijn licht schijnen over de ‘affaires’ die momenteel spelen in de gemeente Drimmelen. Hij kondigde een onderzoek aan naar ‘het lek’ en kon nog niet veel zeggen over de afdeling Grondgebiedzaken, omdat dat onderzoek nog loopt.

Gastcolumnist Piet Simons nam de bezoekers mee terug naar het Wagenberg van zijn jeugd, toen de veldwachter nog gezag had. Daarmee toverde hij menig glimlach op de gezichten in de zaal.

Muziek was er van de zussen Lineke en Neeltje Roijackers. Hun saxofoonklanken vielen in de smaak, getuige het warme applaus dat ze kregen.

De quiz ging tussen twee onderwijzers. Jan Blom, oud-directeur en Fer Rompa, leraar Duits. De laatste won.

Op het Pontje voer PvdA-fractievoorzitter Bart van Dijk.

Na de wederom sterke column van vaste columnist Johan van der Vlist, was BN/DeStem-hoofdredacteur Johan van Uffelen de hoofdgast van Spraakvermaak. Belangrijkste onderwerp van gesprek was het feit dat er twee edities van de krant in de gemeente Drimmelen verschijnen. Mensen in Wagenberg hebben de keus of ze de Bredase of de Oosterhoutse editie willen ontvangen. In Terheijden krijgen abonnees de Bredase editie en elders in de gemeente wordt de Oosterhoutse editie verspreid. Van Uffelen zei te bekijken of het mogelijk is dat ook Terheijden de keus krijgt zoals Wagenberg. Bovendien kondigde hij aan dat het in de toekomst, na oktober als BN/DeStem op een nieuwe pers wordt gedrukt, wellicht mogelijk is dat de Bredase editie opgesplitst wordt in Noord en Zuid, zodat er meer ruimte ontstaat voor nieuws uit de directe omgeving. Van Uffelen meldde verder dat de krant steeds multi-medialer wordt en dat internet een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Zoals altijd was er het actuele slotlied, gezongen door De Sox.

foto’s door Tien Mureau