Mix, seizoen 7

Van SOX naar MIX…!

05-10-2013

Het zal de bezoekers van Spraakvermaak niet zijn ontgaan dat het vaste 4-tal SOX dat het slotlied voor zijn rekening nam een wijziging heeft doorgemaakt.

Door het vertrek van Judo Rasenberg kwamen Theo den Exter, Alex Broekaart en Cor Vissers met een “vacature” te zitten….

Bij een eerdere samenwerking van de SOX met Janette v.d.Aa tijdens de Korenjacht 2012, waarbij we veel indruk hebben gemaakt met de meerstemmige uitvoering van “In this Heart” van Sinead O’Connor, was de keuze snel gemaakt en kwam er een einde aan de SOX en werd MIX geboren!

Dat het voor ons erg wennen was om na 27 jaar in een “mannelijk” kwartet ineens een vrouw in ons midden te hebben hoeven we niet uit leggen! Naast een koelkast met bier kwam er ineens ook een droog wit wijntje of rosé in te staan en moesten we een Baritone inruilen voor een sopraan.

Onze outfit moest natuurlijk ook gewijzigd worden, waarvoor we met een kleurenstaaltje  Breda hebben leeggekocht!

Mogelijk heeft U dat al kunnen zien tijdens onze deelname aan The Passion in de Gummaruskerk in Wagenberg eerder dit jaar!

Mix - foto Jodie van Strien, Mea-lux fotografie

Mix
foto: Jodie van Strien, Mea-lux fotografie

Verder hebben we afscheid moeten nemen van “Barbershop”-muziek en zingen we voortaan “Close-Harmony” arrangementen, die soms erg lastig zijn maar dat is natuurlijk een nieuwe uitdaging !

We werken er op dit moment hard aan om ons repertoire op te bouwen waarbij het aloude “Spraakvermaak slotlied” natuurlijk niet zal ontbreken. Dus als U vanaf nu een hoge stem hoort tijdens het slotlied is die waarschijnlijk niet afkomstig van Alex maar van Janette!

Wij zien er naar uit om “Spraakvermaak-Seizoen 7” te voorzien van een fris nieuw geluid tijdens het slotlied!

Mix persbericht