persbericht, seizoen 8

Toekomstige premier bij Spraakvermaak?

31-01-2015

In de peilingen staat D66 er goed voor en Alexander Pechtold is dan ook een serieuze kandidaat  om de opvolger van Mark Rutte worden. A.s. zondag (8 februari) vragen we aan de D66-leider of hij voor goud gaat of toch maar ergens de luwte gaat zoeken als  burgemeester in een mooie provinciestad?

Vragen
Er zijn meer vragen. Kunnen VVD en PvdA ook ná de Provinciale statenverkiezingen van 18 maart -en vervolgens de verkiezing van een nieuwe Eerste Kamer- op de steun van D66 blijven rekenen? Heeft D66 (afficheert zich graag als onderwijspartij) de studenten in de steek gelaten? Waarom is er complete radiostilte rond het kroonjuweel van D66, de gekozen burgemeester? En de nieuwe rol van gemeenten in het nieuwe zorgstelsel, hoe gaat het daarmee? Dik van Beest en gastpresentator Johan van der Vlist staan samen met Alexander Pechtold garant voor een boeiend gesprek.

Alexander Pechtold - foto: Pepijn Leupen/D66

Alexander Pechtold – foto: Pepijn Leupen/D66 – bron: Wikipedia

Zilveren Camera
Bij fotogast Pim Ras was de interesse in fotografie min of meer aangeboren: ‘Toen ik een kleine jongen was raakte ik bij het bezoek aan het Feyenoord-stadion geïnteresseerd in de fotografen met hun lange telelenzen en op mijn twaalfde kocht ik al mijn eerste camera’. Pim maakte van zijn hobby zijn beroep en specialiseerde zich vooral in sportfotografie. De prachtige sportfoto’s die hij zondag laat zien zijn een feest van herkenning, o.a. Marianne Vos, Sven Kramer, Robin van Persie en Arjen Robben komen voorbij. Pim Ras werd al eens onderscheiden met de Zilveren Camera, overigens voor een nieuwsfoto, de foto van de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn.

Pim Ras knipte op het juiste moment: Marianne Vos wint de Olympische wegwedstrijd in Londen (29 juli 2012).

Pim Ras knipte op het juiste moment: Marianne Vos wint de Olympische wegwedstrijd in Londen (29 juli 2012). – foto: Pim Ras – bron: ad.nl

Bernarduskerk
Wat is de toekomst van de Madese Bernarduskerk? Het bestuur van de Vijf Heiligen Parochie wil graag in Made blijven kerken en zoekt naar oplossingen om dat mogelijk te maken. Kan het gebouw (gedeeltelijk) een andere bestemming krijgen, bijv. als locatie voor het Dongemondcollege? We bespreken de toekomstige ontwikkelingen met wethouder Mark van Oosterhout en met Ad van Alphen, penningmeester van de Vijf Heiligen Parochie.

Sint-Bernarduskerk - foto: Anneke Moerenhout

Sint-Bernarduskerk – foto: Anneke Moerenhout – bron: Traces Of War

Musicals
Zangeres Bo Dudok uit  Terheijden wil na het behalen van het HAVO-diploma naar de Nederlandse Musical Academie. Bo volgt ook zang-, dans- en toneellessen en speelde al mee in de musicals Piratenkoningin en Annie. Twee Wagenbergse garagehouders gaan quizzen: Bert Sprangers en Stephan Mureau. Fleur Vlaskamp –ook al uit Wagenberg- verzorgt de column en in de beeldrubriek Staartvermaak staan biggen centraal. Peter en Arno van Oosterhout geven een rondleiding op hun bedrijf aan de Zanddijk in Made.

Bo Dudok foto: Mealux - Jodie van Strien

Bo Dudok foto: Mealux – Jodie van Strien

Zondag 8 februari: Spraakvermaak aflevering 49, Café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Om 15.00 uur opent Dik van Beest en Mix sluit af met het immer actuele Spraakvermaakslotlied.

Ad van Alphen Alexander Pechtold Arno van Oosterhout Bert Sprangers Bo Dudok Fleur Vlaskamp Johan van der Vlist Mark van Oosterhout Peter van Oosterhout Pim Ras Stephan Mureau