algemeen, seizoen 5

Thorbeckepenning voor Petra Kimmel

18-06-2011

algemeen
foto: René Schotanus/het fotoburo

uit BNdeStem 17 juni 2011:
door Susanne den Boer

TERHEIJDEN – Petra Kimmel heeft woensdagavond de Thorbeckepenning ontvangen, een belangrijke vrijwilligersonderscheiding van de VVD. De 46-jarige Terheijdense was ruim twintig jaar op diverse fronten lokaal actief voor de partij; eerst in de gemeente Terheijden en na de herindeling in de gemeente Drimmelen. Afgelopen april nam Kimmel tijdens de ledenvergadering afscheid als bestuurslid van de Drimmelense VVD-afdeling.

Tijdens een etentje met de Drimmelense fractie en bestuur kreeg Kimmel woensdag de penning, inclusief bijbehorende oorkonde, uit handen van hoofdbestuurslid Wobine Buijs.

“Toch wel een beetje trots”, omschrijft de Terheijdense haar gevoel over de penning, “en vereerd, dat in ieder geval. Het maakt het voor mij extra bijzonder dat mijn inmiddels overleden vader (Wijnant Steevens, SdB) de penning vier jaar geleden ook heeft ontvangen. Wij zijn thuis liberaal opgevoed; ik heb het dus inderdaad niet van een vreemde.”

Kimmel was van 2000 tot 2005 gemeenteraadslid voor de VVD in Drimmelen. In de periode daarvoor, vanaf 1992, en in de jaren daarna was ze actief bestuurslid. Hiermee is de Terheijdense dit jaar gestopt, omdat ze meer tijd wil vrijmaken voor haar andere vrijwilligersactiviteiten, zoals het kerkbestuur van de Vijf Heiligen Parochie en de organisatie van het zondagmiddagcafé Spraakvermaak in Terheijden. “Spraakvermaak is in zekere zin ook vanuit de VVD ontstaan, hoewel het nu volledig los staat van de politiek. Maar het idee is in een VVD-werkgroep voor het eerst geopperd.”

De Drimmelense VVD-fractievoorzitter John van Oosterhout is ‘supertrots’ op het feit dat Kimmel de Thorbeckepenning heeft gekregen. “Het is een waardering die niet zomaar wordt gegeven. Iemand moet echt veel voor de partij betekend hebben en voor Petra geldt dat zeker.”

Zomerstop
Na een mooi Spraakvermaak-seizoen is de redactie toe aan een welverdiende zomerstop. De eerstvolgende Spraakvermaak staat gepland voor zondag 9 oktober. Reeds bevestigd zijn Carla van Loon en Ronald Plasterk.

Seizoenkaarten
Net als in de voorgaande seizoenen bestaat ook voor het komende seizoen van Spraakvermaak de mogelijkheid om seizoenkaarten te kopen. Wees er snel bij, want op is op. Bestel ze hier.

15/09/2011: Inmiddels zijn alle kaarten uitgegeven.

algemeen

Blijf op de hoogte van het laatste Spraakvermaak nieuws en volg ons via de social media (twitter, hyves, facebook, linkedin).

Petra Kimmel Seizoenkaarten