persbericht, seizoen 9

Spraakvermaak opent met Bettine

02-10-2015

De herfst is in het land en dus opent zondagmiddagcafé Spraakvermaak weer haar deuren. Op de teller staat: seizoen 9,  editie 51. Dat betekent weer een afwisseling van gesprekken en beelden in de Franse zaal van café Ons Thuis in Terheijden. Betekent ook dat we per aflevering een Bekende Nederlander uitnodigen. A.s. zondag is dat Bettine Vriesekoop, de beste tafeltennisster in de Nederlandse geschiedenis. We introduceren ook een gloednieuwe rubriek ‘Talent & Co’.

Bettine Vriesekoop (foto: artiest.nu)

Bettine Vriesekoop (foto: artiest.nu)

Chinezen.

Bettine Vriesekoop is de beste tafeltennisster in de Nederlandse geschiedenis. Bettine was tweemaal  Sportvrouw van het jaar en werd in 1999 tot Nederlands speelster van de Eeuw uitgeroepen. Na haar sportcarrière inspireerden de vele contacten met Chinese tafeltennissters haar tot het volgen van een studie Sinologie. Als correspondente van NRC woonde ze een aantal jaren in China. In ’Duizend dagen in China’ vertelt ze over het vinden van een weg in een vreemd land en van de unieke ontmoetingen met Chinezen uit alle uit alle lagen van de bevolking. Dit jaar verscheen van haar boek ‘Dochters van Mulan’.

Jasper Bruijns (foto: jasperbruijns.blogspot.com)

Jasper Bruijns (foto: jasperbruijns.blogspot.com)

Verrassen.

De redactie is dit seizoen uitgebreid met twee jeugdige Madenaren, Tim Simons en Arjen van Drunen. Tim en Arjen gaan het nieuwe onderdeel ‘Talent & Co’ verzorgen. Zij richten zich op talentvolle gasten en ondervragen ze ook op het podium. Bijzonder is verder dat de gast een andere gast meebrengt die Tim en Arjen (en ook de rest van de redactie) pas op het podium leren kennen. We laten ons dus gewoon verrassen. Jasper Bruijns uit Oosterhout is de eerste talentvolle gast in deze nieuwe rubriek. Jasper studeerde vorig jaar af als talentvol filmer op Academie Sint Joost in Breda. Hij won al internationale prijzen voor korte films.

MVO.

Angelina§chetsboek is de nieuwe naam van de gefilmde rubriek. Angelina gaat dit seizoen op bezoek bij bedrijven in de gemeente. Ze start bij installatiebedrijf Van Alphen & Roest, gevestigd in een uniek informatiecentrum voor duurzame energie in Hooge Zwaluwe, aan de rand van Wagenberg. Van Alphen & Roest won dit jaar de MVO-prijs Drimmelen. Het bedrijf wil een bijdrage leveren aan duurzame oplossingen en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Riebert Verheugen interviewt Anton van Dongen.

Riebert Verheugen interviewt Anton van Dongen voor Omroep Drimmelen. A.s. zondag is Riebert gastpresentator en Anton fotogast.

Hof van Holland.

Fotogast Anton van Dongen uit Made werkt bij het Openbaar Ministerie in Breda en is daarnaast actief op allerlei terreinen: als voorzitter van Jola/Olympus, bij het St. Nicolaascomité en soms achter de tap van familiecafé ’t Hof van Holland. Gastpresentator Riebert Verheugen uit Made is ook presentator bij Omroep Drimmelen, werkt in de GGZ als manager van ambulante behandelteams en is sinds kort de trotse eigenaar van een Bed&Breakfast. De column is deze keer van pastor Ad van Kuyck. Twee jeugdige Terheijdenaren verzorgen het muzikale deel: Susan Steevens en Paul Tax. Paul studeert aan het Rotterdams conservatorium, Susan won tijdens het Jazzfestival Breda de Jazz at the Castle Prijs. Ze worden begeleid door pianist Stefan Snapper.

Zondag 11 oktober: Spraakvermaak aflevering 51, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur, ingang zoals gebruikelijk via het café. Bij binnenkomst zijn nog seizoenkaarten (€ 15) te koop. Om 15.00 uur opent burgemeester Gert de Kok het 9e seizoen, waarna presentator Dik van Beest de microfoon overneemt. Na afloop ontvangen seizoenkaarthouders een gratis exemplaar van het Spraakvermaak Jubileumboek (1 per gezin). Het Jubileumboek is ook te koop voor slechts € 5