algemeen

Spraakvermaak live én met live-stream

04-10-2021

Spraakvermaak gaat op 10 oktober weer van start in De Gouden Leeuw in Terheijden. Mét bezoekers in de zaal. Toch zenden we de aflevering ook uit via live-stream. We hebben daar het afgelopen jaar goede ervaringen mee opgedaan. Mensen die dus niet naar Spraakvermaak kunnen komen, hoeven niets te missen.

Hoe dat werkt met die live-stream leest u hier:

Telefoon, tablet, laptop of computer
1. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot uw mailbox en verbonden bent met internet
2. Klik op het moment van de uitzending (start 14.00 uur – aanvang Spraakvermaak 14.30 uur ) op de link in de mail van Spraakvermaak
3. Nu opent zich een nieuw scherm; log hier in met uw unieke wachtwoord (dit is te vinden in dezelfde mail waarin de link staat). Alle letters zijn hoofdletters.
4. U bent er klaar voor; veel plezier bij deze aflevering van Spraakvermaak!

Televisie
Voor het kijken op de televisie zijn er drie mogelijkheden. Kies de manier die voor u het meest handig of mogelijk is.

1. SmartTV:
1. Navigeer naar uw mailbox op uw televisie (voor de duidelijkheid: dit kan alleen als u een SmartTV hebt!) of type de link die u hebt ontvangen op uw internetverbinding.
2. Klik op deze link
3. Nu opent zich een nieuw scherm; log hier in met uw unieke wachtwoord (dit is te vinden in dezelfde mail waar u de link vindt). Alle letters zijn hoofdletters.
4. U bent er klaar voor; veel plezier bij deze aflevering van Spraakvermaak!

2. ChromeCast
1. Volg de stappen voor het opstarten van de livestream op uw telefoon
2. Bent u ingelogd? Verbind uw telefoon dan met de geïnstalleerde ChromeCast op uw televisie
3. U bent er klaar voor; veel plezier bij deze aflevering van Spraakvermaak!

3. Verbinden met HDMI-kabel en laptop
1. Zorg dat u een HDMI-kabel hebt en kijk of uw tv een vrije HDMI-aansluiting heeft (één aansluiting is meestal voor uw interactieve televisie – laat deze zitten!).
2. Sluit de HDMI-kabel aan op uw televisie en laptop. Het maakt niet uit welk einde van de kabel u in welk apparaat steekt, de uiteindes zijn identiek.
3. Met uw afstandsbediening zet u uw televisie op het desbetreffende HDMI-kanaal – vaak heet deze knop/functie om dit te wisselen ‘source’ of ‘bron’. Standaard staat uw televisie op het HDMI-kanaal van uw interactieve televisie, selecteer dus het andere aangesloten kanaal (meestal genummerd met HDMI1, HDMI2 etc.)
4. Volg de stappen voor het opstarten van de livestream op uw laptop – alles wat u op uw laptop doet ziet u nu op het televisiescherm.
5. Geen geluid? Mogelijk moet u op uw laptop nog instellen dat het geluid wordt afgespeeld via de televisie. Dit kunt u doen bij audio-instellingen.
6. U bent er klaar voor; veel plezier bij deze aflevering van Spraakvermaak!

Belangrijk: zit u al vóór 14:00 uur klaar maar ziet u niets? Geen nood, de uitzending begint stipt om 14:00 uur en het klopt dat u op dat moment pas beeld en geluid hebt.

Ook belangrijk: Als u denkt dat u geen mail met de link en de code hebt had, kijk dan eens bij ongewenst mail of spam. Grote kans dat die mail daar per ongeluk terecht is gekomen.

We proberen uiteraard alles zo duidelijk mogelijk te beschrijven, maar het is voor ons niet in te schatten hoe ieders mobiel/laptop/computer/tv precies werkt. Wij vragen uw begrip daarvoor.