algemeen, seizoen 10, spraakvermaak

Spraakvermaak gaat tiende seizoen in.

01-09-2016

‘Op naar een tiende seizoen’ kopte BN De Stem na afloop van de slotaflevering in maart. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Een mooi moment dus om vóór de start op 9 oktober a.s. aan het Spraakvermaakteam te vragen hoe het er voor staat.

 

Nog even de namen op een rij, de makers van Spraakvermaak?
Frans Adriaanse, Dik en Maria van Beest, Arjen van Drunen, Theo den Exter, Petra Kimmel, Ankie Kop, Ad van Oosterhout en Tim Simons zijn de bekende en vertrouwde gezichten. Angelina Schets heeft in maart afscheid genomen en kijkt nu op een andere manier -als toeschouwer- naar het programma. Mirjam Schrauwen uit Terheijden, trouw bezoeker van Spraakvermaak, neemt de taken van Angelina over. Sandra Oprins is Antal Adriaanse opgevolgd als webbeheerder. Sandra heeft de afgelopen periode onze website www.spraakvermaak.nl een face-lift gegeven.

Het spraakvermaak team

Foto: Rene Schotanus

René Schotanus maakte 2 weken geleden in de achtertuin van Ons Thuis bijgaande foto van het vrijwel complete Spraakvermaakteam (Tim Simons ontbreekt), aangevuld met sponsorman Cees Otjens, Mix (Alex Broekaart, Cor Vissers, Jannette van der Aa, Theo den Exter) en cameramannen Ad Koenraad en Gerrit Reniers.

 

Blijft de opzet hetzelfde?
Zeker en we proberen opnieuw vaart en afwisseling in het programma te brengen, d.w.z. aansprekende gasten en actuele kwesties wisselen elkaar in hoog tempo af. Vaste presentator is uiteraard Dik van Beest en per aflevering nodigen we een gastpresentator uit. Tim en Arjen presenteren het onderdeel Talent&Zo, de columnist zorgt voor een andere kijk op de wereld, we spelen een quiz en er is altijd muziek. Mix sluit elke aflevering af met het actuele Spraakvermaaklied.

 

Wat is er veranderd?
Grootste verandering is de aanvangstijd: we beginnen voortaan een half uur eerder, om 14.30 uur. De deuren van de Franse zaal gaan dus al om 13.30 uur open, zodat iedereen een mooi plekje kan vinden.

Voorafgaand aan de laatste Spraakvermaak hebben we bezoekers gevraagd naar hun mening en het resultaat was duidelijk: een grote meerderheid was voorstander om eerder te beginnen. Groot voordeel: na afloop is er meer tijd om na te praten.

 

En verder?
Angelina’s Schetsboek wordt vervangen door ‘De hort op met Mirjam’. Mirjam Schrauwen gaat, samen met  Theo den Exter en Petra Kimmel, filmen op locatie.

De rubriek Fotogast heet vanaf nu ‘In Beeld’ en richt zich op mensen die in de gemeente Drimmelen geboren, getogen of woonachtig zijn, waarbij ook hier uitzonderingen de regel bevestigen.

 

Welke data kunnen we in de agenda noteren?
Behalve 9 okt. zijn dat 13 nov., 11 dec., 8 jan., 12 febr. en 12 maart, steeds dus op de 2e zondag van de maand. De Franse zaal van café Ons Thuis in Terheijden blijft onze vertrouwde thuisbasis.

 

Zijn er nog seizoenkaarten te koop?
Dat is nog steeds mogelijk, al er zijn er wel veel verkocht. We hebben nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor € 15 kun je met een seizoenkaart zes keer bij Spraakvermaak terecht voor een aangename zondagmiddag. Bestellen kan gewoon via deze website, www.spraakvermaak.nl. Klik rechts bovenaan op de hoofdpagina en de route naar een  nieuwe seizoenkaart wijst zich vanzelf. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuisbezorgd.

 

Nog één keertje: wanneer start het nieuwe seizoen?
Zondag 9 oktober opent burgemeester Gert de Kok om 14.30 uur seizoen 10:

Spraakvermaak, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.

Bewaren

makers van spraakvermaak nieuw seizoen spraakvermaak seizoen 10