persbericht, seizoen 9

Spraakvermaak gaat negende seizoen in

07-09-2015

Na enkele maanden zomerreces is de voorbereiding van het nieuwe Spraakvermaakseizoen weer in volle gang. Een goed moment om vóór de start aan het Spraakvermaakteam te vragen hoe het er voor staat.

Nog even de namen op een rij, de makers van Spraakvermaak?
Frans Adriaanse, Dik en Maria van Beest, Theo den Exter, Petra Kimmel, Ankie Kop, Ad van Oosterhout en Angelina Schets zijn de bekende en vertrouwde gezichten. Tim Simons en Arjen van Drunen, twee jeugdige Madenaren, komen in het nieuwe seizoen het team versterken. We gaan dus verjongen.

Blijft de opzet hetzelfde?
Zeker en we proberen opnieuw vaart en afwisseling in het programma te brengen, d.w.z. aansprekende gasten, columnisten en actuele kwesties wisselen elkaar in hoog tempo af. In elke editie spelen we een quiz, laat de fotogast zijn of haar favoriete foto’s zien en er is altijd muziek. Vaste presentator is uiteraard Dik van Beest en per aflevering nodigen we een gastpresentator uit. MIX zorgt in elke aflevering met het Spraakvermaakslotlied voor de muzikale afsluiting. De rubriek Straatvermaak krijgt in het nieuwe seizoen een iets andere vorm.

Hoe kijken jullie terug op de jubileumaflevering?
Met een zeer goed gevoel. Het is de feestelijke aflevering geworden die we vooraf wensten. Volle zaal, spraakmakende gasten, prima sfeer, boeiend programma met een grote muzikale afwisseling. De aangebouwde feesttent van café Ons Thuis bleek trouwens ook een voltreffer.

Huisfotograaf Tien Mureau maakte deze foto’s tijdens de 50e Spraakvermaak: Herman Pleij, Marianne Thieme, Michel van de Korput, Willy en René van de Kerkhof. De foto’s staan ook in het Jubileumboek.

Herman Pleij

Herman Pleij

Marianne Thieme

Marianne Thieme

Michel van de Korput, René en Willy van de Kerkhof (vlnr)

Michel van de Korput, René en Willy van de Kerkhof (vlnr)

Dat is meteen de volgende vraag: het Jubileumboek, hoe staat het daarmee?
Goed nieuws: het Jubileumboek is klaar. Drukkerij Emsi uit Made heeft er een prachtige, kleurrijke uitgave van gemaakt en het boek geeft een mooi beeld van 50 afleveringen Spraakvermaak. Dankzij het grote aantal sponsoren kost het Jubileumboek slechts 5 euro. Seizoenkaarthouders hebben bij Spraakvermaak -zoals altijd- een streepje voor: zij ontvangen het boek gratis bij de start op 11 okt. of anders bij de volgende aflevering (1 exemplaar per gezin).

Welke data kunnen we in de agenda noteren?
Behalve 11 oktober zijn dat 8 november, 13 december, 10 januari, 14 februari en 13 maart, steeds dus op de 2e zondag van de maand. De Franse zaal van café Ons Thuis in Terheijden blijft onze vertrouwde thuisbasis.

Zijn er nog seizoenkaarten te koop?
Dat is nog steeds mogelijk, al er zijn er wel veel verkocht. We hebben nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor € 15 kun je met een seizoenkaart zes keer bij Spraakvermaak terecht voor een aangename zondagmiddag. Bestellen kan gewoon via deze website. Klik rechts op de hoofdpagina en de route naar de seizoenkaart wijst zich vanzelf.

Nog één keertje: wanneer start het 9e seizoen?
Zondag 11 oktober opent burgemeester Gert de Kok om 15.00 uur seizoen 9 van zondagmiddagcafé Spraakvermaak, Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.