algemeen

Spraakvermaak gaat 13e seizoen in

28-08-2019

De voorbereiding van het nieuwe Spraakvermaakseizoen is al in volle gang. Op 13 okt. a.s. zijn we weer open en dat is meteen een speciale aflevering: editie 75. Traditiegetrouw opent burgemeester Gert de Kok het nieuwe seizoen en dus ook de jubileum-editie.

Nog even de namen op een rij, de makers van Spraakvermaak?

Dik en Maria van Beest, Theo den Exter, Petra Kimmel, Ankie Kop, Ad van Oosterhout, Jeanne van Oosterhout, Mirjam Schrauwen en voorzitter Wim Smetsers zijn de vertrouwde namen. In het afgelopen seizoen zijn Lieke Flipsen en Anouk Koreman de redactie komen versterken en brengen tevens jeugdig elan binnen het team.

Wie doen er nog meer mee?

Mitchell Bouwman uit Terheijden zorgt -als opvolger van Sandra Oprins- voor een actuele website, Cees Otjens is belangrijk bij de werving van sponsoren, Freek Reniers is verantwoordelijk voor de beeld- en geluidstechniek en de camera’s worden bediend door Ad Koenraad en Gerrit Reniers. Tien Mureau is onze huisfotograaf, Anton Joosen en Gerard de Jongh bouwen elke keer het podium op en breken het ook weer af, Thecla den Exter en Jopie van Oosterhout zijn de gastvrouwen bij de entree en verzorgen de kaartverkoop en Jack Reimus springt bij waar nodig. En ook Mix is weer present. Alex Broekaart, Cor Vissers, Janette van der Aa en Theo den Exter sluiten elke aflevering af met het immer actuele Spraakvermaakslotlied. Kathleen van Gorp en Thieu Visker zorgen er samen met hun medewerkers voor dat Spraakvermaak ‘thuis’ is bij Ons Thuis.

Blijft de opzet hetzelfde?

Zeker en we proberen opnieuw vaart en afwisseling in het programma te brengen, d.w.z. aansprekende gasten en actuele kwesties wisselen elkaar in hoog tempo af. Vaste presentator is uiteraard Dik van Beest en per aflevering nodigen we een gastpresentator uit, de columnist deelt met de zaal zijn of haar kijk op de wereld, we spelen een quiz en er is altijd muziek. Mirjam Schrauwen gaat, samen met Petra Kimmel en Wim Smetsers, op zoek naar bijzondere mensen en naar bijzondere zaken die zich afspelen in en rond de gemeente Drimmelen. In de rubriek Streekvermaak belichten we een actuele kwestie in de gemeente of in de regio. En verder proberen we om het programma tussen 16.30 en 16.45 uur af te sluiten, zodat er voldoende tijd over is voor de zgn. nazit.

Aflevering 75.

De 75e editie op 13 okt. a.s. wordt een speciale, feestelijke aflevering met zeer bijzondere gasten. Lee Towers en Wim Daniëls zijn al vastgelegd en verder maken we deze weken de afspraken rond met andere prominente gasten, waardoor we u een prachtig programma kunnen bieden. We beginnen die middag al om 13.00 uur, het programma bestaat uit 2 delen met een pauze tussen beide delen en na afloop is er om ongeveer 17.00 uur een afterparty. We verwachten een grote opkomst. Seizoenkaarthouders krijgen voorrang om een plekje in de zaal te zoeken. Afhankelijk van de bezetting verkopen we een beperkt aantal losse kaartjes. Wie geen plaats meer kan vinden in de Franse zaal, kan het programma in het café volgen via grote schermen. En na afloop uiteraard aansluiten bij de afterparty.

Welke data kunnen we verder noteren?

Na de jubileum-editie zijn we er weer op 10 nov., 8 dec., 12 jan., 9 febr. en 8 maart, steeds dus op de 2e zondag van de maand en dan ook weer met het gebruikelijke aanvangstijdstip: 14.30 uur, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.