algemeen

Spraakvermaak gaat 12e seizoen in.

02-09-2018

Na een lange en warme zomer is de voorbereiding van het nieuwe Spraakvermaakseizoen weer in volle gang. Op 14 okt. a.s. is het zondagmiddagcafé weer open en traditiegetrouw verricht burgemeester Gert de Kok de aftrap. Goed moment dus om aan het Spraakvermaakteam te vragen hoe het er voor staat.

Nog even de namen op een rij, de makers van Spraakvermaak?

Dik en Maria van Beest, Theo den Exter, Petra Kimmel, Ankie Kop, Ad van Oosterhout en Mirjam Schrauwen vormen de redactie en samen proberen ze van elke aflevering iets bijzonders te maken. Voorzitter Wim Smetsers leidt de bestuurs- en redactievergaderingen en zorgt ervoor dat elke editie vlekkeloos verloopt. De oplettende lezer mist in dit rijtje de namen van Arjen van Drunen en Tim Simons. Met pijn in het hart hebben ze aangegeven dat ze Spraakvermaak niet meer kunnen combineren met hun werkzaamheden. Allebei hebben ze sinds kort een nieuwe baan. En naast de nieuwe wegen die ze zijn ingeslagen nemen het fractieleiderschap van Arjen voor de PvdA in Breda en die van Tim voor de VVD in Drimmelen veel tijd in beslag. We hebben alle begrip voor hun keuze, maar vinden het wel jammer. Tim en Arjen komen naar de openingsaflevering, ze zitten niet meer op het podium, vanaf nu hebben ze een plekje in de zaal.

 

Wie doen er nog meer mee?

Sandra Oprins zorgt voor een actuele website, Cees Otjens is belangrijk bij de werving van sponsoren, Freek Reniers zorgt voor de beeld- en geluidstechniek en de camera’s worden bediend door Ad Koenraad en Gerrit Reniers. Tien Mureau is onze huisfotograaf, Anton Joosen en Gerard de Jongh bouwen elke keer het podium op (en breken het ook weer af), Jopie van Oosterhout en Thecla den Exter verzorgen de kaartverkoop bij de ingang en Jack Reimus springt bij waar nodig. En ook in seizoen 12 sluit Mix (Alex Broekaart, Cor Vissers, Janette van der Aa en Theo den Exter) elke aflevering af met het immer actuele Spraakvermaakslotlied. Kathleen en Thieu Visker zorgen er samen met hun medewerkers voor dat Spraakvermaak ‘thuis’ is bij Ons Thuis.

Blijft de opzet hetzelfde?

Zeker en we proberen opnieuw vaart en afwisseling in het programma te brengen, d.w.z. aansprekende gasten en actuele kwesties wisselen elkaar in hoog tempo af. Vaste presentator is uiteraard Dik van Beest en per aflevering nodigen we een gastpresentator uit, de columnist deelt met de zaal zijn of haar kijk op de wereld, we spelen een quiz en er is altijd muziek. Mirjam Schrauwen gaat, samen met Petra Kimmel en Theo den Exter, op zoek naar bijzondere mensen en naar bijzondere zaken die zich afspelen in en rond de gemeente Drimmelen. En verder gaan we proberen om het programma tussen 16.30 en 16.45 uur af te sluiten, zodat er voldoende tijd over is voor de zgn. nazit.

Welke data kunnen we noteren?

Na de opening op 14 okt. zijn we er weer op 11 nov., 9 dec., 13 jan., 10 febr. en 10 maart, steeds dus op de 2e zondag van de maand. De Franse zaal van café Ons Thuis in Terheijden blijft onze vertrouwde thuisbasis. Om 14.30 uur klinkt de openingstune, de deuren gaan al om 13.30 uur open, zodat iedereen een mooi plekje kan vinden. Tien Mureau maakte vorig seizoen bijgaande foto’s van Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland en van Bart Chabot en Andy Marcelissen.

Samengevat: zondag 14 oktober opent burgemeester Gert de Kok om 14.30 uur seizoen 12, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.