algemeen

Spraakvermaak gaat elfde seizoen in.

01-09-2017

Bij de start van de eerste Spraakvermaak in 2007 konden we niet vermoeden dat we 10 jaar later weer een nieuw seizoen aan het voorbereiden zijn. Die eerste editie was trouwens op een prachtige dag: op zondag, de 11e van de 11e. En nu zijn we toe aan seizoen nummer 11. Het zal geen bezoeker ontgaan zijn, tussen de eerste en de laatste editie is wel het e.e.a. veranderd. De redactie is uitgebreid en ook het aantal mensen dat voor en achter de schermen een aflevering vorm geeft. Inhoudelijk zijn de eerste afleveringen niet meer te vergelijken met die van het voorbije seizoen, m.a.w. ook Spraakvermaak heeft een ontwikkeling doorgemaakt. De zondagmiddag zijn we trouw gebleven en dus opent burgemeester Gert de Kok op zondag 8 oktober wederom een nieuw seizoen. Zoals elk jaar vragen we vóór de start aan de makers van Spraakvermaak hoe het er voor staat.

Nog even de namen op een rij, de makers van Spraakvermaak?

Dik en Maria van Beest, Arjen van Drunen, Theo den Exter, Petra Kimmel, Ankie Kop, Ad van Oosterhout, Mirjam Schrauwen en Tim Simons vormen de redactie en samen proberen ze van elke aflevering iets bijzonders te maken. Mede-oprichter Frans Adriaanse heeft vorig seizoen in de slotaflevering afscheid genomen, maar blijft Spraakvermaak van nabij volgen.

Wie doen er nog meer mee?

Wim Smetsers nam in maart de voorzittershamer over van Petra Kimmel. Sandra van den Elshout-Oprins zorgt voor een actuele website (zie: www.spraakvermaak.nl), Cees Otjens is belangrijk bij de werving van sponsoren, Freek Reniers zorgt voor de beeld- en geluidstechniek en de camera’s worden bediend door Ad Koenraad en Gerrit Reniers. Tien Mureau is onze huisfotograaf, Anton Joosen en Gerard de Jongh bouwen elke keer het podium op (en breken het ook weer af) en Jopie van Oosterhout, Thecla den Exter en Jack Reimus springen bij waar nodig. En ook in seizoen 11 sluit Mix (Alex Broekaart, Cor Vissers, Janette van der Aa en Theo den Exter) elke aflevering af met het immer actuele Spraakvermaakslotlied. Kathleen en Thieu Visker zorgen er samen met hun medewerkers voor dat Spraakvermaak ‘thuis’ is bij Ons Thuis. Traditiegetrouw verrassen ze eind augustus het complete team met een bijzonder aangename start van het nieuwe seizoen.

Blijft de opzet hetzelfde?

Zeker en we proberen opnieuw vaart en afwisseling in het programma te brengen, d.w.z. aansprekende gasten en actuele kwesties wisselen elkaar in hoog tempo af. Vaste presentator is uiteraard Dik van Beest en per aflevering nodigen we een gastpresentator uit. Tim Simons en Arjen van Drunen presenteren het onderdeel Talent&Zo, de columnist deelt met de zaal zijn of haar kijk op de wereld, we spelen een quiz en er is altijd muziek. Tien Mureau maakte vorig seizoen bijgaande foto’s van Adelheid Roosen en Toon Gerbrands. En verder gaan we proberen om het  programma tussen 16.30 en 16.45 uur af te sluiten, zodat er voldoende tijd over is voor de zgn. nazit.

Welke data kunnen we noteren?

Behalve 8 okt. zijn dat 12 nov. 10 dec., 14 jan. 18 febr. (vanwege carnaval dan op de 3e zondag van de maand) en 11 maart. De Franse zaal van café Ons Thuis in Terheijden blijft uiteraard onze vertrouwde thuisbasis. Om 14.30 uur klinkt de openingstune, de deuren gaan al om 13.30 uur open, zodat iedereen een mooi plekje kan vinden.

Zijn er nog seizoenkaarten te koop?

Dat is nog steeds mogelijk, al er zijn er wel veel verkocht. Voor € 17,50 kun je met een seizoenkaart zes keer bij Spraakvermaak terecht voor een aangename zondagmiddag. Bestellen kan gewoon via deze site. Klik rechts bovenaan op de afbeelding van de seizoenkaart en de route naar een  nieuwe kaart wordt vanzelf in gang gezet. In de gemeente Drimmelen worden de kaarten gratis thuisbezorgd.

Samengevat: zondag 8 oktober opent burgemeester Gert de Kok om 14.30 uur seizoen 11, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden.