algemeen

Spraakvermaak: een nieuw jaar en een nieuwe editie.

04-01-2024

We schrijven 14 januari, aflevering 102 en zoals altijd heeft de redactie voor boeiende gasten gezorgd: stripuitgever Rob van Bavel, Renzo Veenstra, hoofdredacteur Omroep Brabant en horecaondernemer Johan de Vos. In deze editie hebben we ook een gastpresentator: Jan Martens, sportverslaggever van BN De Stem (en de overige Brabantse kranten van DPG), zit naast presentator Henk van Ingen op het podium.

Eppo.

Rob van Bavel (foto) uit Oosterhout liet 15 jaar geleden het vermaarde stripblad Eppo uit de dood laten herrijzen. Hij geeft met zijn uitgeverij L al geruime tijd strips uit, zoals Storm, Trigie en Agent 327. Ook verscheen een graphic novel van Multatuli’s beroemde werk Max Havelaar. Rob is ook de organisator van het jaarlijkse stripfestival in Breda. Kortom: van Bavel houdt de vaderlandse stripwereld draaiende.

Omroep Brabant.

Renzo Veenstra (foto Rick Mandoeng) is hoofdredacteur bij Omroep Brabant. Was eerder eindredacteur/nieuwslezer bij het ANP, verslaggever 2Vandaag, verslaggever Tros Radar en eindredacteur VARA Kassa. Op de website van Omroep Brabant schrijft hij: Er zijn maar weinig omroepen die zo hun nek durven uit te steken als Omroep Brabant. Keihard en helder kiezen voor wat het publiek van ons verwacht: online overal als eerste bij zijn en nieuws brengen waar behoefte aan is. Dat heeft Omroep Brabant groot gemaakt.

Boerke Verschuren.

Johan de Vos van Boerke Verschuren op de Bredase Ginnekenmarkt laat op 14 januari zijn goedlopende zaak over aan zijn medewerkers en reist af naar Terheijden. Hij gaat wel vaker op pad. De Vos maakt zich via diverse podia hard voor de horecasector en schuift regelmatig aan bij praatprogramma’s als Jinek, Beau en Op1.

Kletscafé en café ’t Hart.

Martine Huijbregts van het Kletscafé in de Bussel komt sfeer proeven en is columnist. In het culturele leven in Oosterhout voelt ze zich als een vis in het water: als speelster bij de Nieuwjaarsrevue, het Openluchttheater en het Vastwel-project. In Theek 5 interviewt ze geregeld bekende Nederlanders. Komt ze bij Spraakvermaak inspiratie opdoen? Dry January staat centraal in de Spraakvermaak-quiz. Melanie de Wijs, eigenaar van café ’t Hart in Made en dorpsgenoot Huub van Dijk, zytholoog en de man achter biermerk Wittekop, gaan quizzen met Anouk Koreman als quizmaster. Wie neemt de befaamde Spraakvermaak-trofee mee naar huis?

Regio Songfestival.

Sam en Merijn Knoop (foto boven) uit Geertruidenberg waren in november de Brabantse vertegenwoordigers van het Regio Songfestival. A.s. zondag zingen en spelen ze bij Spraakvermaak. Mirjam Schrauwen vervolgt haar zoektocht naar het snoepje van Drimmelen. Waar komt ze nu weer terecht en krijgt ze het voor elkaar? Bredanaar Guy de Hoop, geboren en getogen in Wagenberg, zet een fraai kunstwerk op het podium en TJA sluit af met het actuele Spraakvermaak-slotlied.

Locatie: De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13, Terheijden.

13:30 uur: zaal open voor seizoenkaarthouders.

14:00 uur: start verkoop dagkaarten (4,50, betaling alleen per PIN)

14.30 uur: Presentator Henk van Ingen opent aflevering 102.

Spraakvermaak is ook live te volgen via Omroep Drimmelen.