algemeen

Spraakvermaak Draait Door en gaat digitaal!

03-09-2020

”De Regio Draait Door!!!”, kopte De Volkskrant begin dit jaar. In een 4 pagina’s groot artikel, gelardeerd met foto’s, beschreef Margriet Oostveen een editie van Spraakvermaak, inclusief het ontstaan, de geschiedenis en de wijze waarop een aflevering wordt vormgegeven. Op 8 maart sloten we met de 80e aflevering het seizoen af. Kees Rijvers (foto Tien Mureau), de oudste nog levende oud-international van Oranje, was die middag een van de gasten. Geruchten over een onbekend virus waren er al en ……….de rest is geschiedenis.

Hoe nu verder?

Na een lange en warme zomer zijn we er uit. Allereerst, we kunnen bij Ons Thuis in Terheijden blijven. Dat is vanaf de start in november 2007 ons vertrouwde adres. Echter, ruim 300 mensen op een zondagmiddag in de Franse zaal, dat is vanwege corona uiteraard niet mogelijk. Na verschillende alternatieven onderzocht te hebben, gooien we het over een heel andere boeg. We gaan dit seizoen enkel digitale afleveringen maken, waarbij alleen de redactie en de mensen van de techniek en ondersteuning aanwezig zijn. Janwillem van der Vlies en Freek Reniers hebben een centrale rol bij de technische uitvoering.

Livestream.

Seizoenkaarthouders krijgen voorafgaand aan een aflevering via email een code en kunnen op de Spraakvermaak-zondagen thuis inloggen en via een livestream het programma volgen. Niet-seizoenkaarthouders betalen een kleine bijdrage. De data van de geplande zondagmiddagen blijven uiteraard: 11 okt., 8 nov., 13 dec., 10 jan., 7 febr. en 14 maart. De uitzendtijd is identiek aan de ‘gewone’ afleveringen: 14.30 uur tot ongeveer 16.45 uur. Als extraatje: seizoenkaarten 2020/2021 zijn ook volgend seizoen (start oktober 2021) geldig.

Service.

Hoewel we niets liever zien dan een zaal vol met mensen en we met enige weemoed terugdenken aan de lange rij bij de entree, denken we hiermee toch een service te bieden en kan het programma (weliswaar in een andere vorm) toch doorgaan. Verdere info volgt.