persbericht, seizoen 9

Opvang vluchtelingen en topsport bij Spraakvermaak

24-10-2015

Een van de charmes van Spraakvermaak is telkens weer de variatie aan onderwerpen die aan bod komen. De aflevering van zondag 8 november vormt hierop geen uitzondering. In het draaiboek staat o.a. de opvang van vluchtelingen, topsport, de Olympische spelen in Rio, schuldhulpsanering, bowling en stand-upcomedy. En we ontvangen ook nog een heuse wereldkampioen die gewoon in de gemeente Drimmelen woont.

Opvangen én oplossingen bieden.

Ook Spraakvermaak kan er niet omheen, de opvang van vluchtelingen. We hebben Tweede Kamerlid Attje Kuiken uitgenodigd om over de vluchtelingenkwestie te praten. Attje Kuiken heeft Asiel en Migratie in haar pakket en is op dit terrein de woordvoerder voor de PvdA. Haar uitspraak op de PvdA-website ‘Vluchtelingen opvangen én oplossingen bieden voor terechte zorgen’ is meteen de insteek voor het gesprek. Dik van Beest wordt hierbij ondersteund door gastpresentator Ricus Tiekstra, voorzitter van Groen Drimmelen.


Topsport.

Ruim 5 jaar geleden volgde André Bolhuis Erica Terpstra op als voorzitter van NOC*NSF, de sportorganisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Bolhuis was de gedroomde kandidaat: veel bestuurlijke ervaring en hij was zelf ooit topsporter. In totaal kwam André Bolhuis tussen 1969 en 1980 128 keer uit voor het Nederlands elftal. Behalve op twee Olympische Spelen speelde Bolhuis op vier wereldkampioenschappen, waar hij in 1973 het goud veroverde en in 1978 het zilver. Met zijn club HC Kampong werd hij diverse malen kampioen van Nederland. Topsport in Nederland en de Olympische spelen in Rio zijn de gespreksonderwerpen.

Schuldhulpverlening.

Fotogast Joke de Kock uit Terheijden is manager Schuldhulpverlening bij de gemeente Tilburg en sinds april 2010 voorzitter van de NVVK, de vereniging voor professionele schuldhulpverlening én sociale kredietverlening in Nederland. Haar foto’s hebben alles met  schuldhulpverlening van doen. Tim en Arjen ontvangen in ‘Talent & Co’ stand-up comedian Raymon Hofkens uit Raamsdonk. Raymond speelt inmiddels in verschillende zalen in Nederland en België en ook Spraakvermaak biedt hem een podium om zijn komisch talent te laten zien. Ernest Boel uit Wagenberg is deze keer de columnist. In Angelina§chetsboek staat Bowltech centraal. Met het internationale hoofdkantoor in Made en vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden, Frankrijk en België is de Bowltech Group Europees marktleider op het gebied van bowlingproducten.

Biloute.

Zondag 8 november: Spraakvermaak editie 52, café Ons Thuis, Bredaseweg 20, Terheijden. Zaal open om 14.00 uur (ingang zoals gebruikelijk via het café), om 15.00 uur opent Dik van Beest het programma.  Janette van der Aa en Alex Broekaart (samen Biloute) zingen vóór de opening een aantal ballads.  Rond 17.00 uur sluiten we het programma af met het Spraakvermaakslotlied van Mix. Seizoenkaarthouders die nog geen Jubileumboek hebben ontvangen kunnen na afloop een gratis exemplaar afhalen bij de ingang (1 per gezin).

Biloute

Biloute