algemeen

Veel muziek in Spraakvermaak a gogo

17-12-2016

Spraakvermaak maakt ook dit jaar een muzikaal uitstapje met Spraakvermaak a gogo. Op donderdag 29 december staat Spraakvermaak helemaal in het teken van muziek en de Top 2000. In de zaal van Ons Thuis in Terheijden zijn interviews met artiesten, wordt een interactieve popquiz gespeeld en is er veel live muziek door de band The Steves, aangevuld met lokale zangers en zangeressen.

Het belangrijkste verschil ten opzichte van vorig jaar is dat deze Spraakvermaak a gogo ’s avonds wordt gehouden. De zaal gaat om 19.30 uur open, het programma begint om 20.00 uur. De presentatie is in handen van Arjen van Drunen en Tim Simons. Gasten die zij ontvangen zijn onder meer Eefke Boelhouwers, bekend van Omroep Brabant en de Bredase top-dj Cor Fijneman.

De Bredase dj en producer Cor Fijneman (39) is misschien bij het grote publiek niet zo bekend als zijn plaatsgenoten Tiësto en Hardwell, maar heeft zeker veel fans in Trance-kringen. Hij is sinds het begin van deze eeuw actief als dj en scoorde wereldwijd de hit ‘Venus (meant to be your lover)’, samen met Jan Johnston. Na een periode waarin hij het door omstandigheden wat rustiger aan heeft gedaan, pakt hij nu de draad weer op. Bij Spraakvermaak a gogo zal hij daar van alles over vertellen.

Eefke Boelhouwers

Foto: Iman Fase

Eefke Boelhouwers is presentatrice bij Omroep Brabant. Daar heeft ze dagelijks tussen de middag een programma. Voor de veertigste verjaardag van die omroep stelde ze een cd samen waarop Brabanders liedjes van andere Brabanders zingen. Deze heet ‘40 jaar het geluid van hier’. Daarnaast zit ze al sinds haar zestiende in verschillende bandjes, waarbij ze een voorliefde voor drum ’n bass en muziek uit de jaren ’50 ontwikkelde.

De quiz neemt deze keer een wat prominentere plek in en is bovendien interactief. Het eerste deel bestaat uit elf meerkeuzevragen. Het publiek de in zaal kan door middel van een app op de mobiele telefoon meespelen. De winnaar van dit gedeelte neemt het op tegen de winnaar vorig jaar, Andy Broeders. Hij is erop gebrand zijn titel te verdedigen. Zowel Broeders als de zaalwinnaar mogen in de finale, die bestaat uit zeven vragen, een secondant meenemen. De secondant van Broeders is zijn secondant van vorig jaar, Joris Rasenberg, bekend van Abel.

Bij Spraakvermaak a gogo draait het natuurlijk om muziek. In verschillende blokken spelen The Steves nummers uit de Top 2000. Deze worden vertolkt door Ilonka van Hooydonk, Sam Knoop, Anique Toebak en Cor Vissers. Ook Eefke Boelhouwers en The Old Sox zullen enkele nummers ten gehore brengen. Tussendoor zijn ook filmpjes te zien waarin prominente Drimmelenaren vertellen wat hun favoriete nummer uit de Top 2000 is. Na afloop is er nog tot middernacht muziek van The Steves.

De entreeprijs bedraagt 3,50 euro, seizoenkaarten van Spraakvermaak zijn niet geldig.